Haha, vilket insläpp på Bianco!

Skrivet år: 2010-11-29 | Klockan: 23:30:08 i ämnet: Stalldagbok
Tog in hästarna vid 22:00. När jag skulle blöta kvällsmaten i hinkarna fick jag vänta typ 10 min för varje hink, vattnet var fruset och fungerade väldigt svagit i bara en kran. Vattenkopparna fungerade inte ngn av dem. Jag fick ringa till Leif. Han skulle kanske komma upp. Men vi trode att när hästarna kommer in så tinar vattner upp. Det var 5-°C inte och 15-°C ute. Kelso fick följa med. När jags kulle leda in Bianco först så gick jag in i hagen och gick till Bianco, jag gick sakta och försiktigt för att han skyggar annars han vill gärna lukta på händerna och titta så man inte ska slå honom (han har varit misskött tidigare i sitt liv om jag inte har fattat fel (?) Men han brydde sig inte alls idag, jag tänkte bara jaha, har du lärt dig lite på mig nu? Sen satte jag fast grimskaftet i grimman och gick, när vi kom lite i ljuset tänkte såg jag men oj vad liten du är Bianco! Aja tänkte jag och gick. När jag kom ut ur hagen såg jag med förvånaden i ögonen att jag hade tagit fel häst! Hur lyckas jag? Jag hade visst tagit med mig Nisse haha! Så det var bara att gå och byta häst. Haha!!!
Jag brukar få ta Bianco först, han är lugn att stå själv i stallet, sedan Blackie, går han först in så stressar han bara och gnäggar efter Bianco, sen tar jag in Nisse för han kan gå själv i alla lägen också. Sen tar jag in Ambra, hon är lugn i boxen så länge det finns någon häst i stallet. Sist men inte minst Nikita, för kommer hon in före Ambra skriker hon och sparkar och hoppar nästan ur boxen. Ute står hon lungt och väntar på att få komma in.

Att ge dem maten brukar jag få ge Blackie maten först, han sparkar på boxdörren annars och jag hatar när de gör det, sen Nisse för hans står och gnäggar, det kan vara lite otrevligt också tycker jag. Ambra får sedan för att hon springer runt i boxen annars. Nikita eller Bianco får sist för de står snällt och lungt i boxen och väntar att på att få lite mat i den hungriga magen ;)

När man ska leda ut dem på morgonen brukar jag få leda ut Blackie först han sparkar på boxväggen, sedan Nisse, han gnäggar, och Bianco sist, han står och väntar ganska snällt. Sedan Nikita, kommer hon sist så har jag inga öron kvar för hon skriiker verkligen om hon kommer sist!!! Ambra sist och lugnast av alla hästarna!

Nisses halvsyster: Rhinestone


Ridit idag..

Skrivet år: 2010-11-29 | Klockan: 18:17:10 i ämnet: Stalldagbok
Har fått ett stalltäcke till Nisse, passade aldeles utmärkt på Nisse! Fick även ett dressyrschabrak och det var fint med de svarta benlindorna ;)

Bilderna är tagna med Videokameran, därför inte så jättebra kvaleté på bilderna.
Söt han blev hihi


Dagens ridpass:

Red Nisse idag, kollade på ridbanan, det var som tur är inte plogat. Annars blir det snorhalt för Nisse att gå där eftersom han inte har några broddar. När jag höll på att göra iordning honom så hörde jag en traktor, gick ut och kollade.
Gissa vad den höll på med? Jo, plogade ridbanan!

Grr!!Jag kunde inte gå till gärdet där som man ska rida, för det var snorhalt på vägen dit. Så jag fick gå ut i deras sommarhege och göra mig en "ridbana". Det var lite buckligt, men inte så mycket. Vi tog det väldigt lungt. Nisse var gryymt pigg och hoppade och studsade, jag trodde faktist jag skulle ramla av! Men jag klarade mig. Han var vääldigt mjuk i munnen med vanliga bettet, i trav också :o
Vi travade ca 2 "ridbanevarv" i varje varv, sen tog han en liten galopp på 5 steg tyckte han att vi skulle göra, sen skrittade vi av och gick in. Åsa och Andreas kom och vi mockade, Mia har ännu inte varit där, så jag tog ut Nisse i hagen igen så tar jag in och fodrar hästarna lite senare.

Min goding ute i hagen


Ambra ute i hagen, hon har lyckats fått ett höstrå som fastnat i pannluggen haha! Ser ut som en spricka i kameran haha


Fina Nisse efter ridturen, han blev lite lugnare när jag skrittade av iaf ;)


Fyllde på Edel Pellets till Nisse ..


.. och KonKross åt Nisse & Ambra


Stallet

Skrivet år: 2010-11-29 | Klockan: 14:31:54 i ämnet: Stalldagbok
Ska till stallet snart och rida! De ni! Nisse har ju fortfarande inga brodd eller så, men vi ska ge oss ut på gärdet. Det blir ju en lugn tur eftersom han har vilat ettag nu.

Skritt dit, skritta runt och göra lite volter, mjukrörelser, skänkelvikning mm i skritt, sen travar vi lite garnn så han får strecka lite på benen, sen går vi hem igen :)

Jag är väldigt noga med att har min häst stått över en vecka vill jag ta det lite lungt så jag inte förstör rygg ben, eller att hästen blir stel som en pinne, inge kul då. Vet ju vissa som låter sin häst stå hur länge som helst och rider hästarna helt plötsligt i full galopp, och hästarna blir genomsvätta, tycker det är sjukt elakt mot de "små" liven..

Nu har ju Nisse inte stått såå länge så han dör ju självklart inte, men jag vill ändå ta de lungt. Delvis när han inte har nå brodd än. Väntar på skorna ska komma någongång!!!! Har snösulor och brodd och grejjer, men inga skor än!
Önska man hade någon som skulle kunna ta kort eller ... filma! Men finns nog ingen som kan.Bildkälla

Gårdagen

Skrivet år: 2010-11-28 | Klockan: 13:56:53 i ämnet: Dagbok
Igår var jag på världens mysigaste pizzeria i Degerfors som jag aldrig har varit i eller äns visste att den fanns! Knäpp som jag är haha! Var där med Mattias och Marina. De hade hög musik och var dyng mysig med coola lampor i hela pizzerian. Marina och jag valde samma pizza, men när vi var färdiga hade vi bara ätit en fjärde dels bit var typ. Haha, varför delade vi inte på pizzan? :D

Sedaaann brummade vi hem till Gina som fyller 30 år! Grattis!:love:  Spelade rockband Gina och jag sjöng och jag spelade trummor en gång, haha skit va rädd jag var att sjunga! Ja bara skaka!

Hade det kul !! Drog hem och spela lite Wii,, sen kom sängen gåendes mot mig!


Idag har de varit en lugn dag, Cissi kommer hem idag så jag ska hem till mitt riktiga hem och sen till Nisse.


Afraid - Gina <-- Låten

Grattis till lilla Gina som fyllt 30 år!


Önskelista 2010

Skrivet år: 2010-11-28 | Klockan: 10:27:02 i ämnet: Dagbok
Jo, det är ju julafton den 24 december.

Den 26 december fyller jag 16 år!


JULAFTON OCH FÖDELSEDAG:


- Ett zoom objektiv till kameran.
- Nå annan pryl till kameran: Blixt, kameraväska, putsduk, medmera..
- Grejjer till hästen: Dressyrschabrak, träns, 3-delat eggbett, vita benlindor, paddar, grimma, borstar ja, vad som helst typ haha.
- Kläder.
- PENGAR.
- Spel till tvn, fast typ nå rockband, (trummor gitarrer och mickrofon) eller wii elr ngt.
- Prylar till rummet, fina glas eller hästpynt elr hund, nå grejjer att pynta rummet med eftersom all abarn har slagit sönder allt jag hade typ! :mad: Haha.
- Smycken, örhängen, ringar eller halsband.
- Parfym, deo, smink
- Ny säng, hyllor, lådor elr ngt till rummet (vill måla det.)
- En synt med mickrofon.

Ja jag gillar att sjunga, även om jag sjunger ur dåligt haha..

Massor har hänt

Skrivet år: 2010-11-27 | Klockan: 10:00:31 i ämnet: Dagbok
Sitter hos Cissi. Med Mattias. Igår kom han vid halv 5 på kv och hämta mig, åkte och hämta Marina och sedan till Karlskoga, granngården för att köpa pellets lusern och kartong papper till hästarna. Käkade en korv vid OK. Åkte hem till Cissi, jag var almänt flum och käkade maränger med chokladsås på! Yuu, det var faktist liite äckligt haha.

Vi släppte in hästarna, och lagade mat som vi åt vid 12.00 typ. Den var riktigt god! Mattias kastade ihop ngt bara, och det blev bra! Vi måste ha ngt sånt där i familjen, för mamma, jag, cissi, andreas och mattias brukar bara kasta ihop ngt o gå på känsla, det blir typ alltid bra! Börjar sakna att rida Nisse nu, saknar honom överhuvudtaget, för jag hälsar inte på honom så ofta eftersom jag inte har mkt jouurer, hoppas skorna kommer till veckan.. Känns som om det inte är jag som äger Nisse, känns som jag sålt honom :o Illa!

Tog ut hästarna och sprang typ 70 ggr fram och tillbaka med hö till hästarna. Foffe hatar mig och vill inte gå inärheten av mig för att jag blev arg på honom när han försökte springa på mig, aj vad hon i handen jag fick när han klämde den i väggen! Fast nu är jag bra igen. Lugge tycker jag är jätteläskig för jag skulle ta hö, då råkade det prassla till i höensilage "pappret" så han typ dog av stroke!

Pisan är glad att se mig i alla fall och kan stå och mysa med sitt föl i magen ;) Inte för jag går in i magen och myser med fölet, men haha. Längtar tills hon föder! Ni ska få se en bild sen om vad tjock hon har blivit :D

Sitter vid tv, datorn nudå, och med en fullt brinnade brasa, gött det! Snart blir det frukost!
Hade gott Kära läsare!

En till gammal blogg!

Skrivet år: 2010-11-26 | Klockan: 13:23:27 i ämnet: Övrigt
Öööö?? Jag hittade en blogg som jag inte äns visste att jag hade!! :O

http://okejnisse.bloggagratis.se/

Var tvungen att kasta in ett inlägg på den bloggan haha :P

Busigt

Skrivet år: 2010-11-26 | Klockan: 10:45:56 i ämnet: Stalldagbok
Har tagit ut hästarna på morgonen nu, kallt ute men skönt! Fick dela på lite hö i hagen för Blackie och Nisse tog över höbollen och Bianco stog bara hängandes och tittade på när de åt .. Kelso fick busryck och flög i alla kanter och hörn ute i snön haha.

Usch, sitter och tittar på Tv4 fakta, det är så äckligt när de typ tar ut allt ur kroppen, tarmar och grejjer och filmar.

Fullt med fjärilslarver i våran ek i sommeras!Lidande morgonisar

Skrivet år: 2010-11-25 | Klockan: 20:06:35 i ämnet: Stalldagbok
Var till stallet och mockade förut, Kelso var med. Mia hade kvällspasset men jag tog in Nisse och Bianco. NIsse bara tjurar mot mig så det var inge kul. Antagligen för jag inte rider eller ngt nu heller. Ska vara hos Cissi från imorgon till Söndag med Mattias och Fia. Sköjj ;)

Fast det blir att gå upp 06.00 varje morgon för att släppa ut hästarna :( Åh, vad jag kommer vara trött på Måndag, jag kommer INTE klara av skolan :'(

Jag kommer liiida mig upp ur sängen .. Morgonen i stallet imorgon också.

Foto: Jag


Kelso bloggar

Skrivet år: 2010-11-25 | Klockan: 16:07:23 i ämnet: Gästbloggare
Hejsan! Jag heter Kelso Lundström och är 6 år gammal. Jag är en hund med raserna Finsk lapphund och collie. Jag är svart med orangefärgade tecken, ja ni ser ju på bilderna. Min flickvän heter Grådis och är en honkanin. Ja jag vet, men jag föll för henne direkt:love: Min bästa kompis heter Kiro och är en hund ;)

Jag brukar följa med Lottzz på morgonen när hon tar ut hästarna och jag brukar följa med på eftermiddagen till stallet efter hon har kommit hem från skolan.

På våran gård springer det massa kaniner som jag bara äälskar att jaga! Jag gillar och krypa under källartaket bland grus och grejjer för att ta dem ;)

Jag skulle ha bloggat igår men Lottzz orkade ju självklart inte starta datorn åt mig!


24 november 2010 Onsdag - 1 månad kvar till julafton! :D


Jag och Lottzz var till stallet på kvällen och vi julpyntade i och utanför stallet, det blev jättemysigt och fint! Glitter överallt haha. Hon mockade till Nisse box och käkade bajs. Fast.. inte hon, jag käkade bajs. Lottzz blir inte såå glad på mig när jag gör det, men jag smyger mig på en kotte hit och dit ändå, det är ju snart första advent ;)

När vi kom hem tog hon fram en klotång!! Det värsta jag vet är att klippa mina underbara naglar! Jag ryckte och tycket verkligen jättesynd om mig själv, men sen slappnade jag av när jag märkte att hon inte klipper mig i purpan. Sen när jag trodde vi äntligen var färdiga så tar hon fram en hundborste! Ännu en hemsk sak.. Aja, jag stog ut medans hon redde ut mina tovvor, men hoon måste vara extra försiktig vid det hederliga stället, den är mer än värdefull! Vet ni vad hon gjorde sen?? Hon tog fram saxen!! Hon klippte mitt hår under fötterna, gissa om det var hemskt!! Hoppas det är bra med er. Jag mår bra än så länge iaf! Fråga om ni undrar ngt mer om mig :)

Varma Luddiga Kramar //Kelso, Kezo!

En film på mig:Jag och min kärlek:


Jag:

Tävling - Reflexgrimma från hööks

Skrivet år: 2010-11-24 | Klockan: 22:04:24 i ämnet: Bloggtävlingar

 Är med och tävlar! Klicka på bilden för att komma till bloggen ;)

Har aldrig vunnit en tävling förut :P

Telefon i datorn?

Skrivet år: 2010-11-24 | Klockan: 14:28:09 i ämnet: Dagbok
YuYa! Här har det inte bloggats mycket på senaste, inte ridit elr ngt. Idag ska jag prova mig upp på Nisse och se om vi slår ihjäl oss på ridbanan, annars provar vi gärdet. Kommer även julpynta i stallet ;) jag ska plocka en lite gran och ställa typ, utanför, fast det blir inge lysen på, det blir nog bara lite glitter! Se om hästarna skiter ner sig haha. Fast jag vet inte vart jag ska ställa den än.. Vi får se!

När jag startade upp internet förut ringde det till i datorn! Jag bara: Oj, har vi telefon i datorn?? Nej, jag fick tydligen ett meddelande, där stog det:
"Du har överskridit den inkluderade datamängden för ditt abonnemang denna månad. Hastigheten begränsas enligt ditt avtal, starta om terminalen. Mvh Telia"

Ööö?? Jasså? :$ Hehehe... Så jag blev typ, NEEJ! Kommer jag få VÄRLDENS segste internet nuu?? Men, det är inge skillnad, det är ganska snabbt :s


Då var den hemma!

Skrivet år: 2010-11-23 | Klockan: 18:37:52 i ämnet: Övrigt
Nu har pappa köpt video kameran (för mina pengar), väntar på att den ska ladda klart batteriet :D
8 GB minneskort till oxå.

Men ojj vad det blåser ute!

Det blev en silvrig, men gör mig absolut ingenting! :D


Men kolla, SUPER MACRO! Det gillas!Bestämt mig!

Skrivet år: 2010-11-23 | Klockan: 15:49:29 i ämnet: Övrigt
Jag har bestämt mig, jag ska köpa en video kamera! :D


Den på bilden. Svart.

SANYO CG-20 FULL HD


Foff

Skrivet år: 2010-11-22 | Klockan: 20:02:56 i ämnet: Foto - Hästar
Synd att bilden var suddig, men annars hade den varit askalas ;POm ni undrar, så jackan jag rider i, är den jag använder i skolan, men den tvättades efteråt!! Haha, snodde massa gooo parfym i idag oxå affären brukar jag göra :D

Äntligen nya skor

Skrivet år: 2010-11-22 | Klockan: 19:48:03 i ämnet: Dagbok
Inköps listan försvann av en spec anledning, tog bort den, varför får ni isf fråga, så skickar jag på mejlen varför.

Idag har jag haft fullt upp! Även varit väldigt sprallig och glad, äntligen frisk! Nisse kommer tyvärr inte kunna ridas på hela den här veckan, måste vänta till nästa, för skorna till honom kommer då :/
Fick iaf 500:- idag av mamma  och pappa, góa dom är :love:

Fick även skor för 300:-, kosta igentligen 400:- men de var extrapris på SkoKanonen.

Foto: Yag, Tyckte de va söta :thumbup:
Dressyr på Foff

Skrivet år: 2010-11-21 | Klockan: 21:51:56 i ämnet: Stalldagbok

Jätteförlåt för dålig uppdatering men jag har varit hos Cissi i helgen och haft fullt upp ;)
Kommer lägga ut ett par bilder på Foff, jag red dressyr på honom idag o det var massa skojj! Cissi red ozzå. Fast jag sitter som en kråka, jag har inte alls ridkläder på mig. En sak till, jag är riktigt dålig på det är att hålla fötterna rakt fram när jag sitter ner i traven, Foff är skumpig oxå, så det måste jag träna på!!

En sak jag ser, är att jag äntligen har lärt mig att hålla händerna rakt fram!

Nisse vilar nu, för han har inga brodd och det är aldeles för halt att rida, min hovslagare vill aldrig komma :P

Cissi och Foff. Foto: Jag.Cissi och Foff. Foto: Jag.Cissi och Foff. Foto: Jag.


Jag och Foff. Foto: Cissi.


Jag och Foff. Foto: Cissi.Rasande pinnar typ ..

Skrivet år: 2010-11-20 | Klockan: 17:52:36 i ämnet: Övrigt

Den här är värd att glo på, helt otroligt :D


Nyaste igen ;)

Skrivet år: 2010-11-20 | Klockan: 11:25:29 i ämnet: Bloggdesign
Ska göra lite justeringar i designen, men det blir kanske sen!

Gammla:


Nya:


Är ni redo? Lite knövel kanske..

Skrivet år: 2010-11-19 | Klockan: 22:01:10 i ämnet: Bloggdesign
Är ni redo för en ny design igen? Meningen var faktist att jag skulle pillra för att bara kunna ändra till nästa gång jag känner att det är dags för en ny design, när man tröttnat på den gammla. Men jag blev rätt nöjd med den här som kommer så jag är bara tvungen att uppdatera den :blush:

Men kanske ska knövla lite, så stå ut några minuter bara! :love:


Äpple

Skrivet år: 2010-11-19 | Klockan: 11:14:58 i ämnet: Foto - Natur

Dålig fantasi

Skrivet år: 2010-11-18 | Klockan: 20:32:12 i ämnet: Övrigt
Inge stall idag, Mia fixade allt. Igår red jag och Linn ut, gick brabra! :P

Tänkte bara säga att jag har jättedålig fantasi till bloggandet nu! Ingen som kan komma med tips om vad man kan blogga om?

Skriva om något speciellt med hästvärlden kanske, men om vad? Ska tänka lite..


Microkola

Skrivet år: 2010-11-18 | Klockan: 20:27:03 i ämnet: Övrigt
TJao!

[√] Nu blire microkola på listan! Jättelätt att göra ^^ Tar receptet från Receptsidan.se - Microkola


Kallt, kallt..

Skrivet år: 2010-11-16 | Klockan: 20:12:10 i ämnet: Stalldagbok
Stallet idag blev att mocka åt Nisse och Nikita, skulle rida Nisse, Nikita och Bianco idag. Men när jag hoppade upp på Nisse mot ridbanan halkade han bara runt och det var stenhårt och buckligt så han tyckte inte alls om att gå. Vi gick tillbaka efter ca 10 min så knövlade jag lite med att ringa pga det inte fanns ngn höboll nere, så jag fick skära upp och placka några höstrån, jag skulle få ihop till 9½ kg hö!! Satt ett tag och plockade i kylan, mina händer frös nog mest av allt! Blötte höet sen gjorde jag kvälls maten åt hästarna, la i alla krubborna och la även in höet. Sen ledde jag in hästarna och gick hem med Kelso =)

Ujuj, vad kallt det är ute .. Imorgon kommer förhoppningsvis Linn och rider, hon kunde inte komma igår så jag red till gamla skolan med Felicia och Amadeus :) Nisse hade rikigt goá gångarter igår!


Vinter och sommar..

Skrivet år: 2010-11-15 | Klockan: 16:07:25 i ämnet: Fotografier
Hittade lite "likhetsbilder" fast i olika årstider.
Vinter..                                                                                                                            Sommar..


Vinter..                                                                                                                            Sommar..


En stor bildbomb ;)

Skrivet år: 2010-11-15 | Klockan: 15:42:03 i ämnet: Foto - Natur
Hittat lite gamla bilder jag inte haft uppe på bloggen :) Klicka på bilderna för större :)!
30 bilder att klicka dig imellan :)

Nåra blev jag nöjd, andra mindre. Har rätt dåligt självförtroende när det gäller fotografier :)

Helt plötsligt

Skrivet år: 2010-11-15 | Klockan: 13:29:20 i ämnet: Fotografier
Fick helt plötsligt den här känslan när jag åkte till ridhuset med Nisse, vad glad jag helt plötsligt blev! Måste vara låten som uppfann minnena, jag hörde den i bilen då. Jag var så nervös att lasta ut Nisse, han springer ut ur transporten och jag har ingen chans, måste jag träna bort! Kanske ska ha stång i bak! Linn ska rida Nisse idag, jag NIkita så ska jag visa ridvägar i borgen. Tror jag glömde snokremmen i knutsbols ridhus då, haha!

Något jag upptäckt som är irriterande. Det är när jag lägger in musik på mobilen, all musik i mappen la jag in i mobilen, men hälften av låtarna finns inte med på mobilen! Dom finns i datorn, men inte i mobilen :s

Tycks om bilderna?


Onormalt (?) Allt!

Skrivet år: 2010-11-14 | Klockan: 21:44:02 i ämnet: Stalldagbok
Nu har jag 2 problem. Eller flera typ..

1. Nisse hostar ovanligt mycket när jag rider honom, (började idag, och har aldrig hostat så mkt) Kollade snoret på honom det var genomskilnigt, men det rann inte mkt heller. Kollade febern, han hade precis gått då, så jag tänke han kanske iaf är lite varmare än vanligt. Men febertermometern stannade på 37.6°C Ganska normalt fast.. Hans normala temp är 37.7°C (!?) Visst, tempen ökar och sänks hela tiden, men just att han hade precis gått ett dressyrpass här, skritt, trav, en liten galopp, trav, och sen skritt i ca 10 min efter. Så ca 20 min efter att vi kom in i stallet togs tempen. . .

2. Den nya pannlampan ramlar ner när jag sitter i traven på Nisse. Jag tänkte "Men guud, skumpar jag så mkt!" Men inte så mkt, jag fick den igår och jag kunde inte ha på den för att det ställbara lyset på pannlampen flög ner så jag såg bara mig egen mage. Jag fick stänga av och rida i mörkret. Tycker det är HELT otroligt att vi inte har nå lyse på ridbanan längre, helt sjukt! Man måste rida med pannlampa på ridbanan! Man ser typ ändå inte ett skit, ridturen går lixom inte som planerat då, tänk om man har dålig mörkersyn? Hästar själva har ju inte direkt den bästa synen.

Kanske inte så konstigt att när jag blev tvungen att släcka lampan att Nisse började stäppa och han ramlade med bakdelen i ett hål nånstans på volten :( Kan inte rida på ridbanan när det är mörkt, så är det bara, om inte lamporna fixas snarast, som det aldrig kommer göra, så himla synd bara att ingen verkar bry sig lixom..

Men jag undra mest varför Nisse hostar, är det för att det är för tätt i stallet. . . ?

En sak till..
När jag var i sadelkammaren och hämtade min reflexväst för jag skulle precis gå hem. Jag hade precis kvällsfodrat hästarna och Nisse är rätt galen i mat och Ambra mm. När jag kom ut genom logdörren stängde den som vanligt var det helt immigt i stallet, hästarna käkade inte på sin mat, alla stog svärstilla och tittade ut genom ytterdörren. Gissa om jag fick panik!? Sen började hästarna frusta nervöst och stampa runt, utan att äta maten, kollade i krubborna och de var typ fulla! Jag bara oj.... ngt som händer, jag stog stilla med hästarna och verkligen försökte lyssna, men varken såg eller hörde något. Kolsvart ute. Gick ut med ficklampan med hjärtat i halsgropen och stannade till för att lyssna. Det hördes som om minst 2 st stora djur galopperade på gärdet! Eller så inillade jag mig bara, men det var hemskt! Jag sprang nog hem före mina egna ben, herrans vad rädd jag var! Frågade mamma och hon sa det kan ha varit älg eller rådjur ..

Med Rädda Hälsningar Från En Som Är Rädd Av Sig // Charlotte!


Jag kan rida !!

Skrivet år: 2010-11-14 | Klockan: 17:27:52 i ämnet: Stalldagbok
Yess idag kan jag rida min Nisse! Inge halt på ridbanan :D

HERE I COM STABLE!!

:))


Nisse

Skrivet år: 2010-11-14 | Klockan: 12:37:42 i ämnet: Foto - Hästar
Hittade en söt bild på mig och jag aldrig lagt märke till..
Bildbomb !

Skrivet år: 2010-11-14 | Klockan: 12:15:54 i ämnet: Foto - Natur
Blir minatyrbilder, tkr dom blir bättre om man klickar på bilderna så dom blir stora :))

En mygga mitt i vintern!?


Kelso, våran hund.


Nya huset som byggs ca ½ km från där jag bor.


Såhär såg det ut i sommeras.


Söta grantoppar..


Det finns inte så mycket att ta kort på i Gräsmossen, mest träd och gärden!

Jag vill rida!

Skrivet år: 2010-11-14 | Klockan: 11:28:18 i ämnet: Dagbok
Oj vad ont i ryggen jag har! Tog tablett förut, så jag får väl vänta typ ½ timme. Tittade ut imorse och då ser jag att snön nästan har smält helt, undra hur det ser ut på ridbanan? Det är saker världens slask än! Så det är säkert för halt..

Igår (varje dag) när jag mockar åt Nisse tänker jag på massa skojjiga saker jag kan skriva på bloggen! Men när jag väl sitter här har jag glömt allt! Då när jag kommer tills stallet och ska mocka igen kommer jag på allt! Jag borde nog skriva ner allt. Sitter och funderar på om man kan ha frågestund på bloggen någon dag? Elr vad tkr ni?

Ska gå ut och fota lite med Kelso tänkte jag, eller så redigerar jag lite foton ni kan få se :)

Med Vänlig Hälsning// Skalott!

Misstag

Skrivet år: 2010-11-13 | Klockan: 19:43:51 i ämnet: Dagbok
Har gjort ett stort misstag! Haha, gjorde hemsida på dinstudio.com, men läste inte att det var "testa gratis i 4 dagar" ;$ Så nu har allt rederas allt jag gjort där :(( *SMART, OR NOT!*

Jag är en riktig..

..mask!

Tummen..

Skrivet år: 2010-11-13 | Klockan: 19:33:36 i ämnet: Tummen upp/ner
Smaken är som baken, alla har olika åsikter. Bara för detta skulle jag inte gå och tycka/säga/snacka till någon att "oj va fuuult!" Aldrig! :)

› Att Nisse är bra att rida nu
› Jag fått bogreflex till Nisse och pannlampa
› Billiga, bra hästsaker
› Att jag kanske ska göra microcola elr ngt gottit!› Folk som aldrig rider sina hästar typ, en gång i månaden då kör dom skiten ur hästarna! :S
› För tjocka hästar..
› Falska människor som har 10 000 vänner ;s
› Sådana som säger "Prata inte med mig om detta, för jag kan redan allt om det" Helt sjukt tkr ja! Ingen kan allt om ngt!!!! Det finns alltid något man lär sig, därimot får man ha egna åsikter, helt godkänt!
› Att jag inte kan rida för det är för halt :(
› Att det inte finns ridhus i närheten
› Att jag mår dåligt
Vissa kanske tycker det är fint, andra inte. Tänk om alla tyckte lika? Haha, då skulle vi inte kunna tillverka massa olika produkter och allt vad vi nu har haha :D

Veckan som gått!

Skrivet år: 2010-11-13 | Klockan: 15:20:06 i ämnet: Stalldagbok
Nu tänkte jag uppdatera lite eftersom det var ettag sen :/

Söndag - Linn red Nisse (Ny skötare/medryttare)
Onsdag - Linn red, gärdet. Pigg häst ;) (SNÖÖ!)

Torsdag:
Jag red på ridbanan, det var snö och han fick små styltor, men hn halkade ingeting. Hade tränsbett och dressyrsadel, dick hur bra som helst! Mycket Skritt och Trav, satt ner väldigt mycket och det kändes jättebra och han jobbade jättebra i form med huvudet! Riktigt stolt över min stjärna! Inge galopp för jag vågade inte utmana ödet för mkt, och att det gick så bra ändå.

Fredag: Nisse är en sopborste i hagen och en 24 karats guldig ros i ridningen just nu! När jag ska hämta honom i mörkret, så ropar jag hela tiden, alla hästar kommer i full galopp mot mig och är jätteglada utom Nisse. Han står kvar längst bort i den stora hagen, och väntar till jag kommer till honom. När jag ska ta honom springer han till alla andra hästar vid ingången i full rejjs!! *Suck* Då är det bara att gå tillbaka.. Där står han och väntar på mig sen går vi ut ut hagen som om inget har hänt!
Stog och pyssla i 1 timme typ, försökte göra knoppar (övar, men kan inte) och klippte manen lite. Söt han blev, han har så sliten man så den växer typ inget. Sen kom Mia och Magnus skulle rida NIsse, men vi gick 5 meter utanför stalldörren då jag insåg att Nisse kunde inte gå. Så halt! Han bara slira med frambenen. Sen satte de på Nikita broddar i fram, men hon halka runt med bak bara..

Ska få: Pannlampa, Schabrak (ljusblått) och underställ av Cissi idag.
Vi har även beställt skor, bråddar och snösulor till Nisse nu. Hoppas han får på sig allt snart!

Nisse och jag, fult redigerad.


Bild från headern fast fult redigerad.


Ny designers

Skrivet år: 2010-11-13 | Klockan: 14:23:38 i ämnet: Bloggdesign
Har gjort om nu! Typ ändrat mig 10 000 ggr! Jag har svårt att välja vilka färger jag ska ha! Men nu har jag bestämt mig :)

Gammla:


Nya:


Design

Skrivet år: 2010-11-12 | Klockan: 20:51:19 i ämnet: Bloggdesign
Funderar på att ändra design! Den här är lite mörk och trist tkr jag ;) Okej, vänta då så ska jag kasta ihop ngt! ...

Snööö..

Skrivet år: 2010-11-09 | Klockan: 22:08:25 i ämnet: Dagbok
Usch på dagen. Kul med snö.

Om jag bara vågade.
Om du bara fattade.
Om jag bara kunde bestämma mig.
Om det blev som det blev.

Nu blire bad sen film, är så trött att jag skulle kunna döö..

=)

------ !?


Aldrig ridit islandshäst

Skrivet år: 2010-11-09 | Klockan: 17:31:58 i ämnet: Jag tipsar
Hittade grannens blogg - hemsida :)) Har aldrig ridit islandhäst :o


Tävling

Skrivet år: 2010-11-09 | Klockan: 07:57:21 i ämnet: Övrigt


Är med och tävlar om ett PFIFF schabrak ;) http://brusella.blogg.se/


Blogg:

Skrivet år: 2010-11-08 | Klockan: 16:14:08 i ämnet: Jag tipsar
Vill länka min bästa kompis blogg, hon tar jättefina bilder och ni måste se hennes nyaste bil när hon håller i sig själv :D

Klicka på bilden..

Skola

Skrivet år: 2010-11-08 | Klockan: 07:56:53 i ämnet: Dagbok
Usch, nu är det skola. Börjar 08:10. Sitter ensam som vanligt. Ser en gammal lärare jag hade på Stora Valla :o Släppte ut hästarna imorse.

Bilddagbok

Skrivet år: 2010-11-07 | Klockan: 18:04:47 i ämnet: Övrigt
Gjorde en bilddagbok, inte för att jag kommer va inne ofta men :P http://canonkamera.bilddagboken.se


Linn och Nisse

Skrivet år: 2010-11-07 | Klockan: 16:46:11 i ämnet: Stalldagbok
Stallet idag
Idag var ju Linn och provade Nisse. Det kändes som om jag pratade hela tiden haha :P Men det såg jättebra ut !
Hoppas hon vill komma fler gånger! Hon red i alla gångarter och det gick bra. Hon var jätteduktig. Sen tycker inte jag att man ska räkna med att va värsta proffs ridaren första gången, hästen och ryttaren lär ju känna varandra!

Att ta mobilbilder med högsta zoom va inte lätt!
-Linn och Nisse-

Min häst vägrade gå!

Skrivet år: 2010-11-07 | Klockan: 07:45:37 i ämnet: Stalldagbok
Inlägg från igår..

Stallet idag
Idag hatade jag och Nisse varandra igen, dagarna går verkligen upp och ner! Jo, vi red ut ensamma i mörkret, såg nästan ingenting av pannlampan jag fick låna av Dalmasen, haha. Iaf, sen skulle vi backa upp för en liten backe (tydligen jättebra för rygg - rumpmuskler!!) Iaf, Nisse backade 2 steg, sen vägrade han! Ingenting rubbade honom!! Jag fick hoppa av, knuffa på honom fick ta foten på bogen och ta i, nej vet du, inget! Då fick han sin istadiga idé. *Morr* Vi stog där mitt i vägen, han vände sig inte ens om, han stog som en staty, vart jag än drog honom! Det kom en bil, jag fcik panik för han vägra flytta på sig! Bilen stannade iaf lite och väntade, shit va arg jag va på Nisse! Nu fick jag honom iaf att gå till kanten. Jo vet ni vad jag fick göra? Jag fick knäppa loss tyglarna. Först tog jag den utan spänna, den sket väl han i, han bara stog där. Den tog jag den med spänne, och smälla till, han brydde sig inte, med efter typ 10 smällar flyttade han sig till kanten iaf! Snacka om vrång häst! Jag fick smälla ca 3 gånger i bogen så backade han 3 steg, sen stanna han och vägra då smälde jag ett par gånger igen, och han backade osv :S Åh!!!

Ni kanske tänkte "Men gud vad elakt! Hon slår honom typ!" Men vad ska jag göra när han verkligen inte går att rubba? Jag hade lust att ringa typ åsa elr ngn som kunde hjälpa mig, men jag vann tillslut iaf. Han hade ju inge märken elr ngt :)

Jag var helt slut när jag kom hem till stallet sen! Nisse var genom svet för han fick typ galoppera så han stog på huvudet, usch vad pigg och vrång han är! Nästan ett snäpp värre än vad Karl va! :P

Idag (Söndag) kommer Linn från Kga som ska prova rida Nisse :) Hoppas verkligen det funkar och att hon får skuts och sådär :)

Nisses och min tid tillsammans

Skrivet år: 2010-11-06 | Klockan: 10:44:12 i ämnet: Stalldagbok
Tänkte jag skulle berätta om Nisse och min tid tillsammans och hur det började osv!


Sommaren år 2008 red jag Nisse första gången. Min syster hade en (har) en Varmblodig Travare så hennes hovslagare hade Nisse som skulle slaktas om vi inte tog honom. Vi började rida in Nisse eftersom han var travhäst då. Jag var ganska rädd att rida på Nisse. Jag borstade och höll på i stallet med honom. Han stog i Granbergsdal i Karlskoga.

Andra gången jag var och hälsade på Nisse, han stog här i granbergsdal.
28 mars 2008 Kl. 15:34


Det gick ju ganska bra att rida, jag skrittade bara då.

Tredje gången jag red, kände mig lite säkrare. Åsa var med, även Felicia, som hatade mig då! Nisse var hennes absoluta älsklingshäst, meningen var att hon skulle ha honom, men hon fick tyvärr inte. Felicia och jag är idag världens polers :)<3

Foto taget av Åsa. Jag rider Nisse i Granbergsdal.


Sista gången ja red på NIsse i Granbergsdal red jag ut, Cissi var sj-klart med och jag var så rädd att jag nästan skakade, han hoppade, var spänd och allt var "farligt" enligt Nisse. Men jag bestämde mig för att jag ska klara detta! Nisse blev Cissis häst och vi delade på honom typ :P Jag köpte borstar och grimmor och smått och gått. Den 28 mars 2008 runt kl 14:00 kom Nisse till Gräsmossens stall.
Nisse hade svårt att stå still när vi hoppade upp och Cissi red alltid honom innan jag hoppade upp. Men det äändrade vi på snappt :) Vi började lära känna varandra mer och mer nu. Vi red ut, longerade, gick, red på ridbanan, tömkörade, ja, nästan allt för att lära känna varandra!

10 juni 2008


Lördag den 6 september 2008 fick jag rida ut själv på Nisse för första gången. Vi fick vända vid järnvägen för han vägra gå (ska man aldrig göra!)

Vintern 2009 börjar jag rida Nisse mer och mer, Cissi mindre. Juni 2010 blev Nisse min häst. Cissi flyttade med sina hästar. Pappa tog över och började betala honom. Under sommaren tror jag att det är den tiden som Nisse och jag hade lärt känna varandra genom topp till tå. Sommaren 2010 har vi kämpat, grätit, svettats, varit glada, hatat varandra slagit på varandra Nisse och jag. Även fösrta gången jag ramlade av NIsse när vi hoppade, åkte till akuten med brutet knä. Ja, vi har nog upplevt den värsta, men ändå den underbaraste sommaren någonsin!! ♥

Nu är det snart vinter, den 23 maj är det 3 år sedan Nisse och jag började med allt. Och i Juni ngn gång.. 2011 är det 1 år jag haft Nisse. Vi får se vad som händer härnäst. Vi ska flytta om 3 månader eller mindre.

Nisse och jag har fortfarandravåra stunder (som longeringen där han sparkar mig, eller spänna sadelgjorden i boxen, då kan man bitas och sparkas, vägra gå och kasta sig och vända osv..) Men det har blivit lite bättre nu faktist. Därför tror jag att Det har/ är tiden då vi verkligen testar varandra för att lära känna varandra från topp till tå! Det går inte att beskriva med ord hur mycket jag älskar dig Nisse! ♥

Skin, skin som den sol du är.
Låt hela världen se ditt vackra leende.
Jag säger Lys, lys som den stjärna du är.
Du lyser upp mitt mörker och jag känner du är med.
Hur du rör mig, talar, sättet du ser mig.
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig.
Tack mitt hjärta för alla stunder du ger mig.

Fin morgon

Skrivet år: 2010-11-06 | Klockan: 07:46:12 i ämnet: Foto - Landskap

Det är ganska konstigt att jag vaknade såhär tidigt på en helg!? Vaknade igentligen kl 06.00 men låg i sängen och verkligen försökte sova, men det gick inte :( Lyssnar på musik men har inte så mkt mer att göra. Åh, vilken vacker himmel det är ute! Om jag bara... Kommer snart!!
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

Så! Nu har jag varit ute och tagit kort på himlen och redigerat den! :) Det var riktigt skönt (kallt) men mysigt! Kelso var med lös ut också. Host och Frust! Kan inte förkylningen släppa snart!!??


My love ♥

Skrivet år: 2010-11-05 | Klockan: 19:29:35 i ämnet: Stalldagbok
Stallet idag
Idag är jag riktigt stolt över min pärla! ♥ Jag red på ridbanan medans vi fick sällskap av Jenny och nadja. Jag hade pelhambettet och red dressyr. Traven kändes underbar, jag satt i den gjorde öppner, slutner och skänkelvikningar åt alla håll och kanter haha :P Sen galopp. Jag gjorde halv piruetter, han tog rätt galoppskänklar från skritt och allt!!! :O Äntligen efter allt slit hela sommaren, kan han rätt galoppskänklar !! Jag älskar Nisse Tribute ♥

Pappa plasta visst in namnskylten idag ;)


Min-San

Skrivet år: 2010-11-05 | Klockan: 16:15:45 i ämnet: Jag tipsar
Hittade bloggen, hon som vann Min-San i pollux :) (Var medlem där när jag var liten) http://majajonson.blogg.se


Foder mått

Skrivet år: 2010-11-05 | Klockan: 16:00:38 i ämnet: Jag tipsar
Mamma krafsade fram (när jag började snacka om det) en mugg som hon inte använde. 5 dl mugg ville jag ha för att det är smidigare eftersom alla Nisses ingredienser är 5 dl (kornkross 1 l, bara o ta 2 ggr) 1 l måtten tkr jag är jobbiga att mäta i xD Mineraler o sånt har han ju inte 5 dl, dr äre 1 msk som gäller och så, men iaf :)

Smidigt och bra!!

Gina från Åtorp toppar Värmlandslistan

Skrivet år: 2010-11-05 | Klockan: 15:11:17 i ämnet: Övrigt
Men titta vad jag hittade i dagens Karlskoga tidning! Gina är min brors tjej ;)

Läs mer här: http://nwt.se/degerfors/article798274.ece

Hör en bit av låten här: http://www.tradebit.com/filedetail.php/103407049-afraid

Lyssna på hela låten: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=2189 Afraid - Gina


Svar igen haha :)

Skrivet år: 2010-11-05 | Klockan: 14:04:24 i ämnet: Frågor och svar
Jennie om Svar:

okej:) för man strävar ju efter att kunna rida hästen på ett vanligt tränsbett:) Fin häst du har!:)


Svar: Japp, man gör ju det i dressyr :) Jag brukar rida Nisse i tränsbett på ridbanan ibland, men jag kan inte rida ut med det, då sticker han :P Tack! :))

Foto + Häst = Bäst

Skrivet år: 2010-11-05 | Klockan: 12:58:42 i ämnet: Bloggdesign
Rubriken visar det som står för bloggen nu jag har ändrat ^^

Även gjort om designen lite, mörk.

Gammal:


Nyaste:


Ännu en gång: Uppdateras inte den ny adesignen för dig? Tryck Ctrl + R så ska det nog fungera! :)

Det är konstigt för att förut har jag aldrig behövt trycka så, men nu måste jag göra det för varje ny grejj jag gör på bloggen typ, annars visas inte det nya :s
Duktig

Skrivet år: 2010-11-05 | Klockan: 10:25:15 i ämnet: Övrigt
Vad duktig den var :)


Namnskylt

Skrivet år: 2010-11-05 | Klockan: 10:17:17 i ämnet: Stalldagbok
Har gjort en namnskylt till Nisse att sätta på den nya boxen när han flyttar in :) Pappa ska plasta in den åt mig på Måndag.Svar

Skrivet år: 2010-11-05 | Klockan: 10:06:55 i ämnet: Frågor och svar
Jennie om Blir så trött!:

Men hur gör du om du ska vara med på en dressyr tävlin någon gång då? då måste du ju ha vanligt bett:)


Svar:
Kommer säkert aldrig kunna delta i dressyrtävling med Nisse, det blir hopptävling för oss. Kanke ngn gång om han kaan ha vanligt bett. Menmen vi får se :)

Att mocka i halm

Skrivet år: 2010-11-03 | Klockan: 17:56:57 i ämnet: Frågor och svar
Lina om Paxxat!:

Först tyckte jag att halm var ett helvete, men nu när jag har vant mig så går det rätt smidigt faktiskt ;)

Visst, det går inte lika snabbt som det gör med spån - dock är det ju bättre för hästen (den får mer sysselsättning osv). Enklast är att börja med att ta ut alla ytliga högar, sedan slänga all ren halm i ett eller två hörn och ta bort det blöta.


Tack för tipset! Då vet jag hur man kan göra! :))  //Kramis Charlotte

Regn, regn, regn!

Skrivet år: 2010-11-02 | Klockan: 19:42:30 i ämnet: Stalldagbok
Ja, igentligen ska jag inte klaga, för det är bara att skaffa kläder för det! Men det börjar bli ganska blött ute nu lixxom..

Matilda och Johan var med i regnet. Även Kelso :) Vi mockade åt Nisse men red inte, för vi var helt genomblöta över att bara gå till stallet! Vi gick upp på övervåningen för att kolla till lite grejjer, shit va grejjer Nisse har igentligen! Det samlar på sig under åren som hästägare haha. Längetr till man får packa, älskar att packa saker och fixa iordning fint sen! Haha xD

Jag sitter fortfarande och undrar om det är lätt att mocka i halm ;o

2 stallplatser lediga

Skrivet år: 2010-11-02 | Klockan: 10:43:00 i ämnet: Stalldagbok
Finns annons på hastnet om ledigt..

2 stallplatser lediga nu!

Fint stall med 5 boxar, ridvägar, belyst ridbana, hagar, hjälpes åt med stalljourer (in- och utsläpp). Billigt, hö och torv ingår. Varm sadelkammare, kall foderkammare, och spolspilta med varmt vatten.

Stallplatsen finns utanför Degerfors i Örebro län, bil är ett + då det inte finns bussar.

Hör av dig vid mer info!

charlotte-lundstrom@hotmail.com

070-6834360

Stallchefen (erna) Leif Karlsson och Mia Freijd

Ungefär hur det ser ut i stallet uppifrån:


Här är Nisses box:


Ladan där sadelkammar och massa annat finns!


Sadelkammare, ett skåp var, 2 sadelhängare och tränshängare var, en täckes hängare.


Foderkammare


Är lite mer städat idag !Paxxat!

Skrivet år: 2010-11-02 | Klockan: 10:04:56 i ämnet: Stalldagbok
Hej på er kära läsare!

Nu ska jag inte ljuga för er. Jag ska flytta. Nu är det färdigt! Stallet var jättemysigt och det är inte så långt ifrån mig. Så har man Felicia som ridsällskap nära och fin ridbana med massa hinder. Ska se hur det blir att mocka i halm haha :P
Någon som tycker det är lätt att mocka i halm?

Ungefär såhär ser det ut uppifråni det nya stallet:
Innan jag flyttar måste jag få tag i någon som kan ta stallplatsen i gräsmossen.

I en sal på lasarettet :'(

Skrivet år: 2010-11-01 | Klockan: 20:23:38 i ämnet: Övrigt

I en sal på lasarettet
där de vita sängar står
låg en liten bröstsjuk flicka
blek och tärd med lockigt hår.

 

Allas hjärtan vann den lilla
där hon låg så mild och god.
Bar sin smärta utan klagan
med ett barnsligt tålamod.

 

Så en dag hon frågar läkarn,
som vid hennes sida stod:
Får jag komma hem till påsken
till min egen lilla mor?

 

Läkarn svarar då den lilla:
Nej mitt barn, det får du ej,
men till pingsten kan det hända
du får komma hem till mor.

 

Pingsten kom med gröna björkar
blomsterklädd står mark och äng,
men den lilla sjuka flickan
låg där ständigt i sin säng.

 

Så på nytt hon frågar läkarn
som vid hennes sida står:
Får jag komma hem till hösten
till min egen lilla mor?

 

Läkarn svarar ej den lilla,
men strök sakta hennes hår,
och med tårar i sitt öga
vänder han sig om och går.

 

Nu hon slumrar uti mullen
slumrar sött i snövit skrud.
Från sin tåligt burna längtan
har hon farit upp till Gud.


Trevlig ridtur

Skrivet år: 2010-11-01 | Klockan: 19:57:28 i ämnet: Stalldagbok
Ajj min hals! Den tar kol på mig!! :P Är nog förkyld efter den regniga ridturen med Jenny och Nadja haha :P Red ut med dom idag igen :) Pratade massa och vi hade inte tid för trav och galopp, vi tog det lungt och hade trevligt ist! :) Det är så skönt att ha någon man värkligen kan prata om allt med :)<3

Ska ringa Leif snart..

MEE :P Matilda står för den "jättesnygga" frisyren!

Ambra Septim

Skrivet år: 2010-11-01 | Klockan: 11:52:32 i ämnet: Stalldagbok
Igår kom den nya hästen till stallet, sto - Ambra Septim :)

RSS 2.0