Nafsig häst

Skrivet år: 2011-04-29 | Klockan: 08:51:09 i ämnet: Frågor och svar
Min häst har blivit jättejobbig med att nafsa. Nu har han även börjat bitas ganska hårt så fort man sträcker fram handen. Det hjälper heller inte att säga till honom för han gör likadant nästa gång. Tycker det är jobbigt då vi är på tävling och folk kommer och sträcker fram handen för att hälsa, så biter han tag i dom som om de vore en saftig morot! Även barn och sådär och en dag kanske någon skadar sig.. Själv brukar jag bar age godis ibland ute i hagen, men jag vet inte om de i stallet ger honom i boxen eller så.. Även att han buttas om han inte får något, och man flyger typ iväg då. Finns det något man kan göra åt detta?
/Erica

Svar: Låter som ett problem jag haft med Nisse. Med honom räcker det nu med att jag säger "Nej!". Du kan ju börja med att kanske skriva en skylt att sätta på boxen med liknade "OBS! Mata inte hästen med godis utan ägarens tillstånd, risk för att bli biten!" Och/Eller kan du prata med de i stallet om att du vill inte att dom ger godis för det har blivit ett problem för dig. Ge inte din häst godis från handen, vill du ge honom så lägg i krubban i så fall. Om du ger honom från handen måste du vara hård med att det är du som bestämmer. Det är ju du som är ledaren. Nafsar han, säg "Nej!" och dutta till på mulen på honom, bara så han lär ig att då får man inte göra. Man kan även prova med att en dag komma med något som din häst inte tycker om. Nisse är inte speciellt förtjust i potatis, då spottar han ut på en gång. Eller så han du ta en kantarellsvamp eller något så kommer hästen garanterat va det försiktigare nästa gång och lukta innan han biter. På tävlingar rekomenderar jag dig att ha någon som står i fram på hästen, tex din mamma eller så som kan säga till folk att vill du hälsa får du klappa på halsen så han inte biter dig. Buttas han så ska du butta tillbaka. Även där säga "Nej!" Man måste visa sin irritiration!

Tillbaka

Skrivet år: 2011-04-29 | Klockan: 08:29:03 i ämnet: Övrigt
Är tillbaka då jag inte kan med Devote haha!

Provar

Skrivet år: 2011-04-19 | Klockan: 09:29:29 i ämnet: Övrigt
Provar lite smått på devote, men jag har kvar den här bloggen ifall att! http://lottlott.devote.se

Kanske..!

Skrivet år: 2011-04-17 | Klockan: 19:00:18 i ämnet: Dagbok
Har en liten, liten fundering.... men bara kanske, prova blogga på devote.. men jag vet inte. Jag får väl se! =)

Stallschema

Skrivet år: 2011-04-17 | Klockan: 18:30:38 i ämnet: Stalldagbok
Idag har jag kväll i två stall! Jag har även två hästar att ta, en i vardera stall. Jag har kvällen i mitt stall, och ska rida Nisse, fast det gör Janni åt mig eftersom jag ska rida Black i det andra stallet och vi ska rida ut en sväng =) Jag har kvällen åt Kita och Blacks stall också. Fast det är ju bara två hästar där så det tar ju snabbt!

Någon mer som har kvällsinläpp i ert stall ikväll? Hur brukar ni göra, hur delar ni upp passen?

Vi har veckovis. Såhär brukar det se ut på våran kalender. Vi är tre stycken som delar på passen.
Altså så byter vi varje Fredag!

A - Anneli
E - Elisabeth
C - Charlotte


Saivas (och Maxis) hår!

Skrivet år: 2011-04-17 | Klockan: 11:08:16 i ämnet: Stalldagbok
Innan och efter att Janni red rycktades ju Saiva (lånade lite hår från Maxi också eftersom Saiva fick slut på päls haha) Så då hade vi lite kul åt håret! :P
Jag har lyckats ramla av på Kita nu!

Skrivet år: 2011-04-17 | Klockan: 10:56:14 i ämnet: Stalldagbok
Dags att göra tårta till mig och Janni!
Började med att vi red i Strömtorp och hade det trevligt. Sen kom vi till ett litet, litet gärde som vi skulle ta en galopp på så hästarna fick sträcka lite på sig. När jag fick Nikita i galopp tvärvänder hon då blev de halt så hon halkade och och la sig ner jag ramlade av och fick henne över mig. Jag reste mig upp ganska fort var skakig med hoppade upp och red hem. Car skakig ett tag efteråt med jag var okey annars. Idag har jag ont i nacken mén annar smår jag bra. Väldigt trött dock! =)
Janni red Saiva igår en stund! :D De på bilden!


Bråttom!

Skrivet år: 2011-04-14 | Klockan: 22:15:25 i ämnet: Stalldagbok

Det hela började med att jag cyklade upp till stallet, mockade och fixade till Nisse. Tänkte att han får vila för jag orkar ändå inget idag. Med lite eld i baken var jag på väg cyklandes till det andra stallet då jag kom på att jag glömde byta om till ridskor eftersom jag skulle rida Black. Cyklade tillbaka och tvättade rent skorna, nu var klockan 16.50. Kl 17.00 skulle jag vara där. När det var fixat satte jag mig på cykeln kom jag på att jag måste ju ha en ridhjälm också! Sprang in och hämtade den. Låste dörren till stallet i panik och kom just då på att jag glömde släcka lampan i sadelkammaren! Daaah!! Låste upp, sprang in och stannade och tänkte så allt var med och allt släkt och stängt och oj, allt bara gick runt i huvudet på mig! När jag blir för stressad släpper jag bara allt ooch kommer fram till "Nej, jag skiter i:t. Jag drar hem och chillar ist". Men nu blev jag iaf inte så! Med glöd i fötter och fingrar cyklade jag hem för att gå på toan då Åsa ringer mig ca 17.05 och frågar om jag ska åka med henne upp. Puh! Väl uppe borstade jag Black och sadlade och fixade. Red upp på ridbanan med Caroline efter mig (hon ska vara medryttare på Black) Black var pigg och seg skänklad, ville inte alls flytta baken menmen. För Caroline såg det jättebra ut! =)


Hitta på något? -Ne.. Har slut på ideér..

Skrivet år: 2011-04-14 | Klockan: 15:45:50 i ämnet: Stalldagbok
Sitter och väntar på att klockan ska bli 16:00 så jag kan cykla bort till Nises och mocka. Idag får han en vilodag för jag känner att jag varken hinner eller har lust till att göra ngt med honom.. Ska till stallet i V. Gräsmossen och rida Black innför min bästis lillasyster Caroline som ska börja sköta honom. Hoppas han är lugn. Åsa (ägaren) är självklart med och kollar. Hoppas ni andra mår okey och hittar på ngt kul med erat djur!

Färg eller svartvit

Skrivet år: 2011-04-14 | Klockan: 12:43:24 i ämnet: Foto - Hästar

Vad tycker ni, färg eller svartvit? :question:
- Lugolino på bilden.


S ö t a . s e !

Skrivet år: 2011-04-14 | Klockan: 12:23:36 i ämnet: Foto - Hästar
- Älskar det här fotot på dem!


Fölebebis..!

Skrivet år: 2011-04-13 | Klockan: 14:47:36 i ämnet: Stalldagbok

Låt mig presentera en stolt mamma och hennes son..
13 April (råkade först skriva 13 Mars, toki jag är! :o) runt halv tio kom lilla Surviver från Peace Hornline. Första fölningen jag varit med om! Surviver var jättesöt och vi kelade massor. Pisan var jätte lugn och snäll. Fler bilder kommer när jag fått kameran tillbaka av syster. Här nere ser ni en till bild på Suviver som syrran har tagit. Visst är han söt? Det blev en hingst förresten! Pisan har haft två föl förrut, med de överlevde dock inte, blir det här Suviver! Han är jättepigg och sprallig! Är det inte helt underbart när man får greja med en alldeles ny liten häst som har tagit sina första andetag!? Här är han några timmar gammal tror jag. Jag själv låg och sov när Cissi (systern) kom in & skrek att Pisan fölar förfullt ute i hagen. Jag sprang ut i pyamas då Sune satt och hjälpte Pisan att dra ut fölet. På något sätt var vi ju tvugna att ta in S, (förkortning av Surviver) och Pisan i boxen. Det var ganska kallt ute och både Pisan och Surviver frös då det finns risk för lunginflammation för fölet. Inga grannar var hemma så jag tog Pisan, Sune och Cissi tog fölet i ett täcke och bärde in honom. Där inne fick Pisan och S lugna ner sig och "lära känna varandra". S fick sin första råmjölk som tydligen är det viktigaste maten för hästen hela livet. Kommer dock inte ihåg när S ställde sig upp första gången, några timmar (tror det var 4 timmar senare) som han ställde sig upp med rackliga långa ben. Jättesöt. Vi såg även till att han bajsade sen. Det gjorde han. Det är tydligen svårare för hingstar att få ur sig tarmflödet än för ston. Pisan var riktigt trött efteråt. Hon har varit jätteduktig! Dagen innan Pisan fölade fick jag lära mig några täcken som kan visa att det snart är dags. När hästen får vaxproppar på spenorna kan det dröja ungefär ett dygn innan det är dags. Man kan kolla slidan på hästen, är det svullet så kan det vara dags. Korset på hästen är mjukt och insjunket.  En tydlig sak är när (tror det hette mjölkåder eller något) som syns, det är en åder som känns tydligt om det är dags. Ådern går på magen nästan under. Ungefär som på min "fina" paintbild! Bara att klicka på den för att se den större.


Alldeles liten och go!


Varmt

Skrivet år: 2011-04-10 | Klockan: 10:52:03 i ämnet: Stalldagbok

Terometern står på 11,3 °C, och det är i skuggan! Undra hur varmt det är i solen.. Kelso och jag var och tog ut hästarna förut och det gick ju bra. Kan ju säga att det är ju uteslutet att gå till stallet utan stövlar eller att inte ha några stövlar där. Man sjunker i leran i hagen som bara den, och så sugs man fast så man får käpa för att inte ramla omkull i leran haha! Idag ska Janni och jag rida ut. Hon tar Nisse och jag tar Black. Blir väl en liten tur i skogen och lunka =)


"Att försöka fota på Nisse och Janni.." "Hm!"


Bildbomb från idag

Skrivet år: 2011-04-09 | Klockan: 23:03:11 i ämnet: Stalldagbok

Nisse var lite stel idag, men i slutet var han helt okey!
 Därför ansiktet på vissa bilder är försuddade är för att jag gör värsta fula minerna! Jag får tänka på det när folk fotar, men idag gjorde jag inte det! Haha.. Plus att jag stör mig grymt på att shabraket är alldeles för litet för sadeln, hatar när det ser ut så! Så en fet tumme ner till det. Och jag har även en liten svårhet i galoppen, jag lutar mig framåt..! "Grr"..
Snokade ;)

Skrivet år: 2011-04-09 | Klockan: 12:30:52 i ämnet: Stalldagbok
Med brist på annat snokade jag ett test från minfux =)

Hur började det:
1. På vilken klubb började du rida?: Har aldrig gått på någon klubb
2. Vem gjorde dig till den ryttare du är idag?: Lugge och Nisse
3. Vilken häst har lärt dig mest?: Lugge
4. När började du tävla högre än klubbtävlingar?: Har jag aldrig gjort
5. Vilken häst har du mest placeringar med?: -

Dressyr:
1. Vem är den mest utbildade häst du ridit?: Sackum
2. Vilken häst har du din högsta dressyr placering med?: Ingen
3. Vad är det svåraste program du ridit?: Har aldrig ridit det ;(
4. Vad tävlar du för klasser?: -
5. Vad har du tagit för placeringar i år?: -

Hoppning:
1. Vilken häst har du hoppat högsta enkelhindret med, vilken höjd?: Lugge, 1,20m
2. Vilken häst har du hoppat högsta banan med, vilken höjd?: Lugge, 70 - 80cm
3. Vad tävlar du för klasser?: Inte gjort det än
4. Vad har du tagit för placeringar i år?: -
5. Vilken klubb föredra du att tävla hos?: För tillfället iaf Drks

Häst: 
1. Vem är den hetaste hästen du ridit?: Pajjen (Aces Empire), varmblodig travare
2. Vem är den starkaste hästen du ridit?: Flicka (Gallant Style)
3. Vem är den minsta hästen du ridit?: Shettisen Danita 
4. Vem är den största hästen du ridit?: Pajjen
5. Vem är den häst du tog grönakortet på?: Har inte tagit gröna kortet på nån häst
6. Vem är den häst du tävlade först i dressyr?: Aldrig gjort
7. Vem är den häst du tävlade först i hoppning?: Nikita
8. Vem är den häst du tog din första placering med?: Nikita
9. Vem är den häst du tog din senaste placering med?: Nisse
10. Vilka hästar har du tävlat i lag med?: -

Antingen eller:

Häst - Ponny
Dressyr - Hoppning
Utomhus tävling - Inomhus tävling
Satsa för seger - Fis rida
Vitt schabrak - Personlig färg
Ridstövlar - Chaps
Spilta - Box
Spån - Halm
Räcke - Oxer
Kompisar i hagen - Ensam

Träna

Skrivet år: 2011-04-08 | Klockan: 13:58:06 i ämnet: Stalldagbok
Idag blir det att träna dressyr för Lovisa. Ska bli skojj =) Så vi hörs sen! Ska äta nu sen vid tre är jag vid stallet!


Frihetsträning

Skrivet år: 2011-04-07 | Klockan: 17:12:24 i ämnet: Stalldagbok
Idag härmade jag och Nisse Tobbe Larssons tips om hur man longerar en häst osv. Måste säga att jag blev riktigt nöjd med resultatet. Nisse gjorde precis som hästarna gör mot honom. Vilken lättnad liksom! Löslongerade Nisse och han fattar ju inte riktigt dedär.. Men jag ska berätta från början hur jag gjorde här!

1. Tog på honom träns, satte en longerlina igenom bettringarna så jag bara hade de där när jag ledde, fyllde fickan med hästgodis och tog med en "pekpinne/förlängd arm".
2. Gick ut till ridbanan och stängde. Gick till mitten ungefär där jag släppte honom och pusha i väg honom lite. Han brallade av sig och jag sprang lite lätt "bakom" fast ändå i mitten.
3. Bytte riktning och pusha i väg honom så han böt varv. Funkade riktigt bra och han lyssnade på en gång.
4. Stannade upp och kallade på honom. "Nisse!" Han stannade och tittade genast på mig. Jag gick mot honom och han stog fortfarande och kollade på mig. Gick fram så jag kom ca 5 m från honom, sen backade jag bakåt och smackade lite och kallade på honom.
5. Han gick mot mig och jag stannade, han stannade. "Braa Nisse" sa jag och streckte fram handen med en godis och gick sakta mot honom. Han tog godisen och såg nöjd ut.
6. Vi höll på lite sådär och han lyssnade verkligen jättebra på mig. Jag sprang och han sprang efter, var jättegullit ju! Måste filma ngn gång så ni får se :D
7. Efter ca 15 min pushade jag iväg lite lätt då han gick runt mig, jag smackade på så han travade, han travade runt mig precis som om han blev longerad! Så gó!
8. Eftersom Nisse kan "Vacker hov" var jag ju bara tvungen att prova "Andra hoven", fungerade sååå bra! Riktigt stolt över min goding♥ Ska be Janni filma någon dag så nii får se =)


1. En bild på...

Skrivet år: 2011-04-07 | Klockan: 11:54:52 i ämnet: Övrigt

1. En bild på dig själv. Beskriv 5 saker du tror många inte vet om dig.
2. Dina djur, ett kort på varje. Vad heter dom och hur gamla är dom. Om du inte har några djur, har du haft några? Vad för djur? Foton?
3. En bild på din första bästa kompis, vad heter h*n och hur "gammal"?
4. Hur var din första riktiga kyss? Vart var det? Har du någon bild?
5. Har du någon pojkvän/flickvän? Hur blev ni tsm? Om inte, avslöja något annat inom kärlek!
6. Vad heter dina syskon? Har du bild, lägg ut dom!
7. Vad är din favoritmusik? Din favoritartist? Vilken anledning?
8. Din favoritfilm och varför?
9. Dina största intressen? Varför?
10. Sist men inte minst, finns det några saker du verkligen vill just nu?
1. Jag är mörkrädd
2. Godis galen! Det är som knark för mig x)
3. Vill ha mer muskler och bättre kondition
4. Älskar att sjunga men jag tycker ja sjunger som en kycklingspena!
5. Hatar mitt utseénde, !


Lite av varje

Skrivet år: 2011-04-06 | Klockan: 22:36:44 i ämnet: Foto - NaturKevin Lundström

Skrivet år: 2011-04-06 | Klockan: 16:26:15 i ämnet: Foto - Porträtt

Maträtter

Skrivet år: 2011-04-06 | Klockan: 15:47:16 i ämnet: Foto - Maträtter

Försöker fota maträtter, är dock inte så bra på det så jag håller på att öva.. Men den här fotningen blev jag rätt nöjd med! Om ni ville veta något jag har i intresse är det att laga mat och baka osv! =) Okej, det var ju inge "speciella supermaträtter" som vid Halv åtta hos mig typ :P
Kom hit lite senare idag igen!

Skrivet år: 2011-04-06 | Klockan: 14:58:16 i ämnet: Stalldagbok

Wow! Det regnar inte ute! Vilken nyhet! Haha.. Nej, det där var inte roligt, men ändå. OK! Idag ska jag ta med mig kameran till stallet och ta lite tummen ner för vissa saker, så var beredda senare sen! =)

-Jag och Nisse-


Vattenpöl

Skrivet år: 2011-04-05 | Klockan: 18:07:31 i ämnet: Foto - VattenLinnea Susanne Jennifer Wellne Brattström

Skrivet år: 2011-04-05 | Klockan: 14:52:25 i ämnet: Övrigt
Flera år med dig, och det kändes som en evighet
du är min bästa vän och det hoppas jag att du vet

du måste förstå att du är nåt speciellt

du är min egna ängel, som gud hade sänt

se mig in i ögonen, där finner du alla svaren

jag älskar dig, och i hjärtat lever du kvar än

du var den enda som fick se mig svag

skulle du dö skulle jag ge dig mina andetag

jag känner en känsla av att jag har dig vid min sida

skulle nån kriga, skulle jag aldrig sluta strida

du kan verkligen berätta vem jag är

du känner mig bäst, för jag va så jävla kär

du kommer alltid att stå mig lika jävla nära

i din hand kommer du alltid att få bära

du kommer få bära halva delen av mitt hjärta

så du kan höra mina tankar när du känner smärta

och lyssna riktigt noga, och tro inte att jag driver

tänker med huvudet och med tangenterna jag skriver

jag tänker på dig ofta, varenda liten stund

tänker på dig på natten, och kan inte få en blund

kan man ha en bättre vän? det tror jag faktiskt ej

svara på den frågan, du betyder mycket för mig

i vänskapsbandet finns en låga som aldrig brinner ut

kan svära på allt att den aldrig kommer ta slut

att jag inte tänker på dig, det går inte en natt

dig ska jag ta vara på, min lilla skatt

jag glömmer aldrig när vi gick hand i hand

när vi två var utomlands, spaniens vackra strand

det var den tionde augusti år två tusen fem

din och min kärlek, alltihopa blev en

men du betyder lika mycket, då som idag

och jag vet att ingen känner dig bättre än jag

<3Stina och Lina Flamore, det kommer alltid vara vi ♥

Aprilskämt?

Skrivet år: 2011-04-05 | Klockan: 12:41:40 i ämnet: Stalldagbok

Jag lyckades skriva dedär om att flytta Nisse igen precis den första April. Men nej, det är inget aprilskämt! :(Dator igen - Ujuj vad skönt!

Skrivet år: 2011-04-04 | Klockan: 22:26:41 i ämnet: Dagbok
Sitter vid min dator och lyssnar på musik, vad gött! Nu blire fixa lite. Ny hårddisk i datorn, så jag måste ta in massa bildern, de 80% som blev räddade! =)

Men en liten possitiv sak iaf

Skrivet år: 2011-04-01 | Klockan: 10:52:07 i ämnet: Övrigt
Det gick att rädda 80% av bilderna i datorn iaf! =)

Allt ska hända samtidigt, såklart!

Skrivet år: 2011-04-01 | Klockan: 10:51:03 i ämnet: Stalldagbok
Hm.. Igår när jag kom till stallet och gick in i sadelkammaren såg jag på tavlan framför mig att det var skrivet såhär:

Hej tjejer!
Tråkiga nyheter!
Vi får alla leta nya stallplatser.
Eva ska flytta. Jätte sorgligt. :(
Fast vi har några månader kvar.
Vi får veta mer längre fram.
Anneli

Mamma och pappa har betalat stallhyra för April nu så sen kommer dom inte betala mer, det betyder att om en månad måste jag vara ute. Inte hittar jag nån stallplats så Nisse kommer antagligen åka till syrran som är 3 mil här ifrån.. Kommer ju inte kunna rida på samma sätt eftersom jag inte kan ta mig dit. Jag kan ju inte vara där jämt heller för jag vill vara med kompisar också. Då blir man lite hästlös då..


RSS 2.0