Ullared nästa!

Skrivet år: 2011-06-30 | Klockan: 14:39:33 i ämnet: Stalldagbok

Tjosan i trosan eller kalsongen!
Här är jag, redan imorgon åker jag, Cissi, Peter, Agnes och Chriffe till Ullared! Vi ska sova i stuga i två nätter. Men jag kommer ha med dator så jag kan uppdatera :) (Hoppas dom har ström i stugan haha) sist jag var i ullared, det var när jag va skötare på Albus Dumbledore, en travare i Linnebäck kommer jag ihåg för jag köpte lila borstar och hästgodis till honom ;)

En liten ful dimonbild på mig!


Förresten, headern är gjord på en bild av mig och Nisse men jag gjorde om den lite!


Nissemann

Skrivet år: 2011-06-28 | Klockan: 12:13:23 i ämnet: Stalldagbok
Hejsan! Jag är på stålande humör!
Igår red jag med Nisse till drks ridbanan. Nisse va jätteduktig och jätteglad och jättesnäll! Men att rida dit och hem var inte lika roligt för han var ett piggt monster då! Han kunde knappt skritta, han hoppade fram på vägen och överlycklig! När vi kom in på ridbanan och jag kortade tyglarna och gjorde skänkelvikning och faktist skänklade och red som vanligt var han som att han tyckte att han ska faktist jobba på en ridbana. Sist vi var på ridbanan steppade han bara omkring och tyckte allt var jätteläskigt runtomkring men igår asså, jag blev så chockad! Vi övade ökade traver och vi bara flög fram haha, förvänd galopp i båda varv utan problem, trodde faktist han skulle börja korgaloppera men nej, då han lyssnade på varenda skänkel jag gjorde och allt! Det var riktigt synd att jag hade jättehuvudvärk hela tiden när jag red, jag var inte så glad dock, men idag tar jag lyckan när jag inte har ont i huvudet! :D Altså jag blev ju glad att Nisse var snäll men jag kände att jag orkade ingenting, men jag tvingade fram mig för att Nisse skulle vara glad. Mycket beröm fick han också och en skön dusch efter som han älskar!

Presernterar..

Skrivet år: 2011-06-26 | Klockan: 23:19:20 i ämnet: Övrigt
http://clsfoto.blogg.se Min fotoblogg!
Träning med Janni!?

Skrivet år: 2011-06-26 | Klockan: 22:31:04 i ämnet: Stalldagbok

Idag har jag typ Janni och Saiva tränat dressyr för mig! Haha, det är läskigt att bestämma vad andra ska göra och rätta deras fel, jag känner mig så jobbig och taskig, det beror väl på självförtroendet dedär. Men jag tyckte det kändes väldigt bra idag faktist! Janni är ju så snäll också! :))
Vi tar lite i taget, nu ska Janni iaf träna på att:

* Vrida om handen så hon sitter med tummen upp och rakt fram.

* Våga använda spöt mer (altså våga väcka Saiva lite med det dutta vettni så hon inte går och klumsar i sin egen takt) eller använda ett par sporrar så hon kan få tydligare hjälper till Saiva eftersom Janni inte riktigt kommer åt med foten vilket gör att hon får hälen att åka upp och inte ner.

*  Dra bak armbågarna och inte sträcka fram dom, när hon tar fram dom sitter tyglarna och glappar så då får hon mindre kontakt med Saiva.

* I volterna måste hon leda Saiva med innerhand och betämma fart o form med ytterhand även använda mycket innerskänkel. Altså ska hon hålla ett stadigare grepp om ytterhand och inner ska bara finnas där för att styra och leda Saiva in i volten.


Nisse som människa?

Skrivet år: 2011-06-26 | Klockan: 22:13:52 i ämnet: Stalldagbok

Han skulle vara snäll mot alla och vara riktigt snygg. Han skulle ha tjejer efter sig, men han skulle inte välja någon för hon va snygg utan för hur hon är innerst inne. Fast han kanske skulle kunna tänka sig vara bög också..
Han skulle hata djur och vara riktit envis, och har svårt att bevisa att han har fel. Han skulle vara en riktigt dålig förlorare och nan skulle lätt få vänner men också lätt bli osams med dom. Han skulle ha Mvg i nästan alla ämnen och komma långt och vara lättlärd. Han skulle jobba som sjuksköterska eller barnmorska.. haha! Hans intresse skulle vara att sporta! Han skulle vara vältränad, snabb och smal. Han skulle inte bry sig så mycket om sitt utseénde, bara vara som han var.


Haft Nisse ett år!

Skrivet år: 2011-06-25 | Klockan: 18:29:34 i ämnet: Stalldagbok
Nu i Juni, Juli har jag haft Nisse i ett år själv♥

Vi har haft våra dunster, men många gånger har det gått fruktansvärt bra! I ett år nu har jag lärt mig väldigt mycket med Nisse! Vi ska lära mer bara han blir bra från det där sparkandet och allt..♥


Bild från i vinteras tagen av mig, man ser mig i ögat :p

Kelso -agility

Skrivet år: 2011-06-25 | Klockan: 16:45:29 i ämnet: Dagbok
Har fått lite kläm påde här med att leka med Kelso, han har blivit mer medgörlig och tycker det är jättekul! Fast bara om jag har godis. Just nu kåller han ju på att lära sig så nu får han godis. Fast det bästa är ju seanare att han faktist ska lyssna på mig utan godis också. Men det tar vi då! Nu har jag iaf filmat och tagit några kort, så watch on the fun!Bilderna på honom får jag dock lägga in sen eftersom dte inte går att ladda upp dom, det står att det är något fel.. :(

Stall Högeberg

Skrivet år: 2011-06-25 | Klockan: 14:36:41 i ämnet: Stalldagbok

Den 23 Juni (I Torsdags) var jag med Janni och hälsade på Saiva, Maxi och Julle, Nisses gamla stallkompisar! Alla va jättegoa. Åh kelade massa med dom. Maxi ville bli kliad och Julle var jättegosig, han har sån egen personlighet. Han är såhär känslig man får inte göra snabba rörelser man ska ta det försiktigt och jag gillar när hästarna litar på en liksom.

Stallet som de står i värsta stallet! Det finns 10 boxar, en stor spilta, ridbanan ska byggas ut, stort hölloft, kök/fikarum, sadelkammare, täcketorksrum, torktumlare och tvättmaksin till hästsaker, toalett och foderrum. Snacka lyx!

Sadelkammaren:


Spolspitan, stegen är upp till höloftet:


Köket/fikarummat:


Foderkammare och Saiva i stallet:


Ridbana och torkrum:


Tavlan är läskig när man går förbi, den lurar ögonen väldigt mycket haha:


Maxi bli kliad på magen:


Saiva på ridturen:


På vägen hittade vi en häst som jag tyckte va lik Nisse, bara lite mer ifylld stjärn så:

Saiva och Janni, denna bilden kämpade ja med:


Vi snokar Justin Bieber!

Skrivet år: 2011-06-24 | Klockan: 08:09:25 i ämnet: Övrigt
Vi kan här leka med tanken om att Justin är svensk!

Justin Bieber och hans livräddargäng ska handla kläder på Ellos. De motar bort alla människor från affären så inte Justin ska bli mosad av hans fans, men anar inte att Charlotte och Felicia ligger i en lite större låda vid kassan. Personalen har de fångat i ett rum med silvertejp om deras munnar så de håller käften. Justin går in och väljer ut ett par snygga kallingar till sig och kanske en bh till Selena Gomez i 19-års present eftersom de just blivit tillsammans.
Justin hittar inte någon fin eller tillräckligt billig bh så han bestämmer sig för att gå till "Lilla Loppan" i öde ön Degerfors senare. Han går till kassan med kallingarna i handen och med livvakterna som svansar efter. De var fyra rätt så korkade sådana. Justin klickar till på ringklockan i kassan och upp hoppar Charlotte och Felicia och hojtar i kör
"Vem faen e du?"
Fisen (Felicia) viskar då i Challes (Charlottes) öra
"Jag tror de e JB!" Challe höjer på ögonbrynen
"O vem faen e JB!?"
"Jag, Justin Bieber!" svarar Justin med glad röst.
"Äsch, käft med dig!" kastar Challe ur sig mot Justin.
"Jo men han är JB!" svarar Fisen.
"Jaha.. Faen va ful du e!" gaspar Challe och viskar sen till Fisen att fånga vakternas uppmärksamhet bort från Justin.  Fisen går med bestämda kliv mot kvinnoavdelningen i Ellos och ropar generat 
"Kom gubbar, jag har en fin bh till Just.. Oh nej jag menar Selena.."
"Ja vad bra!" svarar Justin och ska precis gå mot Fisen då Challe tar ett bestämt tag om hans axel
"Nej stanna du här nu!" säger Challe bestämt till Justin.
"Okej!" svarar han och rycker på axlarna.
När Fisen och vakterna kommit till kvinnoavdelningen så inte Justin ser dem kör Felicia Kung Fu och slår ner alla vakterna. Hon mosar ner dem i en svart stor sopsäck och knyter till en hård knut. Hon släpar dem till soptunnorna vid Ellos och mosar ner dem i en soptunna där och stänger locket stolt. Hon går till kassan och putsar bort lite damm från axeln påvägen dit. Väl där hjälps Fisen och Challe till att slänga en sopsäck över Justin och han kämpade inte ens imot, han bara stod där som ett fån.
De förde sedan in honom i lilla helikoptern som de parkerat bakom Ellos tidigare. Challe letar spakar och försöker starta helikoptern på ett smidigt sätt.
"Tänk att vi har en sprattlandes Justin Bieber i en random svart sopsäck!" säger Fisen korkat. Challe får just igång helikoptern och börjar lyfta och flyga iväg.
"Sa du att han sprattlar!?" undrar då Challe och tittar bak mot dem.
"Ja det gör han!" svarar Fisen. Challe släpper alla spakar för att gå till dem.
"Jag ska slå tén!" muttrar Challe och går fram till dem. Samtidigt börjar helikoptern puttra och snurra. Alla flyger som vantar där inne och efter bara 500 meter får de soppatorsk och helikoptern kraschar. Alla klarar sig lindrigt och går försiktigt ut ur den kraschade helkoptern. På något sätt hade Justin lyckats kommit ur sopsäcken och hämtar en picknick korg som överlevde kraschen. Alla tre sätter sig ner under ett stort träd och har picknick för att fördriva tiden och tystar magarna från att skrika sig hesa.
Challe och Fisen matar Justin med snoriga fiskar (som finns i skolan) och han påstår att det är bland det godaste han ätit.
"Vem faen har gjort din mat?" hävdar Challe.
"Selena!" svarar Justin stolt.
"Va faen gör hon mat av, din farmor eller!?"
"Nej, President Obama!" påstår Justin självsäkert.
"Du e ju dum i huvvet! Plastiga byxor du har förresten!" fortsätter Challe överlägset.
"Ät nu!" ropar Fisen argt mot dem.

Lite senare går alla tre runt lite bland de kraschade delarna från helikoptern.
"Det var ju lite synd.." kråmar sig Fisen.
"Ska du nu skylla allt på mig va? Som om allt var mitt fel? Det var ju Justin som sprattlade, jag tänkte ju bara hjä.." Fisen avbryter Challe
"NEJ DET HAR JAG ALDRIG SA.." gapar Fisen men Challe avbryer då
"Nä, dåså!" och går en bit därifrån.
"Men hörrni, kan vi inte gå till Lilla Loppan i Degerfors så kan jag köpa en bh till Selena? Hon fyller ju faktist år idag!" försöker Justin uppmuntra dem med.
Både Challe och Fisen faller i gapskratt.
"Menar du att du ska köpa en begegnad bh till henne!?" skrattar Fisen.
"Ha ha, jättekul hör ni. Ja jag ska köpa det, men det kanske finns någon jättefin som knappt är använd!" säger Justin och börjar gå mot Lilla Loppan.
Vi promenerar bort till Lilla Loppan och väl där finner Justin en "vit" bh som han gillar mönstert på. Den är gul/beige av smuts och svett. Den är även lite svart på vissa ställen eftersom den verkar vara otvättad men Justin ser förvånansvärt nöjd ut. De ska precis gå till kassan då han plötsligt hävdar
"Fan också! Mina stålar är ju hos vakterna!" Vi springer allt vad vi orkar till Ellos soptunnorna. Väl där får Justin en snilleblixt.
"Men jag tog ju med bh:n i handen här!"
Challe fnyser och muttrar något om att han har IQ som en uppstoppad bandmask.
"Ofta de inte hade larm på den, va coolt!" hävdar Justin imponerat.
"Selena kommer bli så lycklig!" fortsätter han glatt. De gick sedan in på KappAhl så Justin fick köpa sig en t-thirt för 5000:- men han tvekade lite eftersom den var så billig att han kanske inte skulle våga ha den på sig. Challe och Fisen suckade och tog tag i hans händer och förde ut honom. De kastade 5000:- efter sig och personalen på KappAhl sprang snappt och tog pengarna och vinkade leénde hejdå mot oss. Vi vinkade tillbaka glatt och Justin såg förvånad ut.
"Vad är det nu då?" frågade Fisen medans vi alla höll händer. Justin i mitten förståss.
"Men vad är det här för stad, inget larm här heller!?"
"Jadu Justin, det får förbli ett mysterium!" svarade Fisen leénde mot honom.

Alla tre går hem till Selena och Justin ger henne stolt bh:n.
"Justin.. Den är ju begagnad.. Någon annan har ju använt den!" säger Selena osäkert och kollar ner på Justin. "Men jaha!? Vad spelar det för roll nu då?" kaxar Justin.
"Men vill du att jag ska köpa kalsonger till dig som andra män har använt och sprätt sperma i eller!?" svarar Selena surt tillbaka.
"Men gör det då, jag bryr mig väl inte!" svarar Justin och Selena går iväg med bh:n.
"Jag kommer ändå aldrig använda dom!" viskar Justin direkt efter till Challe och Fisen. "Din korkis!" svarar Challe och slår till honom lätt på huvudet skrattandes.
"Aje! Vad heter ni förresten?" frågade han.
"Charlotte och Felicia" svarar de pekande.
"Trevligt att träffas!" svarar han och lyfte på huvudet.
Det blev tyst en stund med Justin avbröt självklart den.
"Gud vad jag hatar själviska människor som bara köper dyra märkessaker till sig själv hela tiden, jag menar vad spelar det för roll om man går med något som inte är en märkes sak?"
"Dedär kommer ju verkligen från rätt käft!" svarar Challe och sänker huvudet men lyfter ögonbrynen.
"Men ändå.." svarar han osäkert.

Berättelsen slutar med att poliserna finner Justins livvakter och Ellos personalen. Poliserna förhör Challe, Fisen och Justin. Challe och Fisen blir skyldiga alla människor sammanlagt 55.000:- Juistin betalar alla skulder åt dem och alla tre skiljs som vänner och Selena fick nöja sig med loppiskläder från den tappre men välhjärtade Justin Bieber!

Never say never!

Vaknat tidigt

Skrivet år: 2011-06-24 | Klockan: 06:10:43 i ämnet: Övrigt
Att vakna klockan 06:00 på morgonen är inte vad det vanliga brukar vara.. Men ibland är det så. Har nog blivit kär i låten Eenie Meenie med Justin Bieber och Sean Kingstone! Skriver om Justin Bieber? Felicia, vad har du gjort med mig!? Du har förstört mig! Haha.

Kommer lägga upp en historia här och det är helt valfritt att läsa, men jag tycker den är rätt rolig iaf.


Igår -Ja! Jag ramlade av igen!

Skrivet år: 2011-06-23 | Klockan: 12:55:04 i ämnet: Stalldagbok
Det är väl ingen nyhet? Tog min första ridtur på Amadeus Felicias häst, jättesnäll och så men efter galoppen missuppfatta vi varandra precis som jag och Nisse sist jag ramlade av (om man inte räknar med när jag flög av när jag skulle rida baklänges förståss!) men iaf så gick han åt vänster och jag höger, då flög jag. Rullade ner utanför ridbanan och klarade mig lindrigt med ett litet blåmärke på vänster ben! ;)

Red Nisse igår och provade igenom honom. Vet inte om jag har någon kommentar altså. Han är inte sig själv. Jag vet inte vad det är. Ska kolla med hovslagaren om ben osv. Går han på rakt spår och får springa fort i alla gångarter är han glad. Såfort jag samlar honom försöker han bara bli av med mig. Det är fruktansvärt tråkigt och jag stog bara i sadelkammaren och undrade liksom vad kan det vara? Han berättar ju något för mig men han har inte ont i ryggen eller sadlar har vi provat och han är lika tjurig med alla. Jag har lätit honom vila i flera dagar för om han är trött, jag har ridit ut och han har fått sprungit, skrittat och haft sig, men det gör honom inte arg. Det tycker han om. Det är liksom när han får gå på rakt spår och föra allt fort. Provat ridit på större ridbana och han är lika tjurig där. Idag ska jag ut och tömköra honom lite för jag har ingen lust att rida honom nu, när jag rider ut så är han så pigg att han bara drar med mig och allt är farligt och han hoppar till för allt ska tvärvända för mista lilla och hoppar ner i dikena, jag är ju lite besviken på honom men alla har väl sina svåra dagar i livet, bara att kämpa!

Sen vet jag ju inte om det kan vara en testperiod för han verkar bli bättre om jag blir sur på honom när han får tillsägelse. När jag smackar och han sparkar, då ger jag en bestämd klapp med spöt på bogen och säger "jhydgsyhbkd@@@@" då slutar han på en gång och gör som jag säger. Han är sur men han slutar iaf sparka på mina skänklar. Provade igår att rida med så himla lite skänklar det bara gick, jag använde knappt tyglarna på honom och använde bara sits och röstkomandon men han blir fruktansvärt sur på mig ändå.

Men vi ska iaf titta benen på honom för han har tydligen haft problem med dom så jag får väl se hur det går, ingen idé att haka upp sig och bli ledsen nu för det skulle ju kunna bli värre! :)

Sitter med tända ljus i hela rummet som luktar "blåbär" och det luktar mumma! Tänkte jag skulle bli klar med fotobloggen snart så den kon uppdateras med lite kul foto, jag har många foton som står på tur och väntar på att få komma ut nu när jag har fått close up filtret. Gillar de skarpt!

Felicia och jag fanteserade om hur vi skulle snoka Justin Bieber, haha vi garva nästan så vi tjöt åt det! Ska komma med historierna lite senare för dom är i stallet.


Bebisälkiing<3

Sova hos Fisen

Skrivet år: 2011-06-21 | Klockan: 00:08:35 i ämnet: Stalldagbok
Ska sova hos Felicia idag, alltid är jag med någon eftersom imorse vaknade Ferra upp i min dubbelsäng :o Haha. Ferra och jag hller på att nörda oss i serien "Supernatural" och jag är helt kär i grabbarna, särskilt Dean.. Bobby är klockren, Sammy söt, Dean är snygg, Cass är stilig och helt underbart rolig men ändå är han så seriös, det är väl det som är, han är helt enkelt korkad eftersom han inte vet hur människor lever haha!

Var nyss i stallet och tog in hästarna, Nisse va busig i hagen och sprang o hoppa, Lady och jag tävlade i trav men hon va klart snabbare än mig, och jag sprang allt jag hade! Puh..

Ska kanske följa med Kajsa när hon tränar och tävlar, jag tar kort och filmar.

Nisse har nu vilat i tre dagar och han ska ridas ut imorgon. Han börjar bli så trött på att gå på ridbanan stackarn. Fick ett schabrak och säkerhetsstigbyglar av snälla Lovisa idag♥

Annars rullar livet på som vanligt och jag är en urusel bloggare just nu..!Baby i will wait for you

Skrivet år: 2011-06-14 | Klockan: 15:25:14 i ämnet: Stalldagbok
Hejsan på er bloggläsare där ute!
Tänkte skriva till er att de senaste dagarna har jag inte ridit Nisse med bett för vi fixar inte det för tillfället. Vi började med en annan variant. Jag gör allt med grimma istället! Han älskar när jag gör det med grimma för han lyssnar så bra på tygnder från mig, även jag tycker det är fruktansvärt kul! Igår var Jennifer med, jag tömkörde Nisse med grimma och longerade och red då vi galopperade men han bara bockade hehe :p Brukar bli lite sur på honom när han bockar men igår gjorde det inget. Det värsta just nu är att han blir så fruktansvärt sur på mig när jag skänklar, ändå hade jag floppatofflor och inte hårda skor och skänklade med. Jag har kommit fram till att han kanske är lite kittlig? Eller har han ont? Eller är han på dåligt humör? Men det är ju bara när jag rider ..


Hade precis gjort skänkelvikning, övar på ordet "halt" och "backa".Mer bilder kommer!

Hajdoo!

Nisse

Skrivet år: 2011-06-11 | Klockan: 11:59:45 i ämnet: Stalldagbok

Glömde lägga in videosarna på mig och Nisse!Allt som en röra

Skrivet år: 2011-06-11 | Klockan: 11:43:01 i ämnet: Dagbok

Goddag!

Vid fyra sen ska jag och Jennifer till nån lokal i dfs där det kommer vara massa folk som vi ska fira 25 och 30 års fest! Syrran Cecilia fyller 30 och brorsan Mattias fyller 25. Blir att ta Nisse först och jag vet inte vad jag ska hitta på med honom, allt är så tråkigt! Jag har ingen motivation alls nu. Men jag får väl hitta på något!

Förresten så håller jag faktist på med en blogg, en fotoblogg! Så jag tänkte den här bloggen blir mer om mitt andra liv och fotandet försej, för jag tycker det blir rörigt med bilder, hästar och allt i samma.

Ha en bra dag!

Sugen på olika filter!

Skrivet år: 2011-06-10 | Klockan: 11:50:08 i ämnet: Foto - Annat
Sitter och kollar på Tvspelsweb.se och är sugen på två filter till. . .
Stjärnfilter och Ir filter. Här ser ni hur stjärnbilder ser ut. Och här ser ni Ir filter bilder ser ut!

Fast det blir nog inte att köpa dom än :p

Sen morgon

Skrivet år: 2011-06-01 | Klockan: 12:28:17 i ämnet: Dagbok


Tog mig lite sovmorgon o vaknade vid 11.00 med Kiro bredvid mig, han sov som en stucken gris :p!
Fick ideén att göra ett eget pannband till Nisse. Ska cykla dit snart och mäta på Nisse för jag vill ha det svängt, och så blir det pärlor på som ska limmas fast! Hoppas det blir okey iaf.

Ikväll kommer Jennifer hit, och ska kanske hoppa Black om Jennifer vill med förståss :) Sitter och lyssnar på massa låtar med Boyce Avenue duktig sångare dedär!


RSS 2.0