Någon mer?

Skrivet år: 2011-03-27 | Klockan: 15:42:28 i ämnet: Övrigt

Finns det någon mer som har varit med om detta??
Att hårddisken pajat och ni kan inte rädda bilderna?
Visst är det grymt...


Från allt till inget - Jo datorn är trasig,..!

Skrivet år: 2011-03-27 | Klockan: 15:39:53 i ämnet: Övrigt

Rubriken säger väl mycket, mycket, mycket!? Jo, förra söndagen började datorn hacka sig efter att vi käkat pizza, tänkte att jag startar om den, men när den stängt av sig startade den inte något mer sen. Lämnat in den och hårddisken är totalt pajj. Alla bilder borta och det går inte att rädda. Dom försöker fortfarande att rädda, får väl se.. Men det finns 5% chans att det klarar sig. Sitter vid Cissis dator och kommer nog tyvärr inte kunna blogga så mycket förens jag får en ny dator eller den blir lagad. Pappas dator är också inne på lagning tyvärr. Jag har ju iaf fortfarande garanti kvar för min dator är inte ett år gammal än. Så går det inte att laga får jag en ny. Pappa ska köpa en extern hårddisk till iaf. BUHUUU!!! Jag får börja om på nytt med fotandet ;( Bilden kommer från Cissis dator. En bild på Lugge som jag tog med min kompaktkamera år 2009.


Datorn lever, jag kan ju skriva med den!

Skrivet år: 2011-03-20 | Klockan: 18:22:45 i ämnet: Dagbok

Ehm, jag höll på att slå sönder min stackars laptop för att jag inte fick ihop menyn på bloggen, så jag slåg och slangde igen locket, tur att den är tålig! Jag måste verkligen bättre på humöret.. Inte lätt när man har mensverk och är hungrig samtidigt alltså! Väntar på brorsan kommer med pizza som jag och Kevin ska dela på. Blir Vesuvio med extra sås och strips! (Vesuvion är ju med ost och skinka bara) Skakar av hunger men ska försöka mig på ett ryck till med menyn innan maten kommer! Gjorde en egen gubbe i paint förut, snygg..! Haha. Ska göra egna gubbar i bloggen tror jag, fast inte riktigt lika stora kanske ≈) Nisse får nog ta sig en vilodag idag, blir så sent att rida eller så. Plus att jag inte är på humör så jag tycker synd om Nisse och vi ska stå och fightas! Usch jag hatar den nya sök saken på google, att den söker samtidigt när man skriver, värsta rörigt tkr jag! Har fortfarande inte hittat ro vid det där! Även nya bilddagboken fattar jag absolut naaaada om! Tur att den gamla finns kvar än så länge, fast den gamla tycker jag är lite tråkig, men jag får helt änkel vänja mig vid den nya, man lär sig ju! Jag heter CanonKamera på bilddagboken för dig som ville veta! Nej nu ska jag pyssla vidare! :·)

Tjohmorron!

Skrivet år: 2011-03-20 | Klockan: 11:13:26 i ämnet: Övrigt
Tjohmorron på er! Jag vaknade för två timmar sen minst. Många av er ligger säkert och sover och många andra är uppe med tuppen! Elisabeth tog min morgon idag så jag fick lite sovmorgon, sen har jag morgon resten av veckan. Sitter förövrigt och lyssnar på Nickelback. Ska tänka ut vad jag ska hitta på idag med Nisse.. Om jag ska tömköra, rida ut, rida på ridbanan och ta fram några bommar eller något annat kul! Och jag har ett problem, jag vet inte hur nästa design ska se ut..! Den ska bli mörk har jag bestämt, men jag vill ha den på ett visst sett. Hur man får den just så, det är en annan fråga..
Hehe, det ända jag vill göra med Nisse just nu är nog att hoppa, men det går ju nog inte än.. Har gjort en ny logg föressten, hehe, jag är det svarta där jag, en skugga på mig.
Fotade faktist igår, Saivas öga fick bli modell då! =)


Massa stall

Skrivet år: 2011-03-19 | Klockan: 13:19:40 i ämnet: Stalldagbok

Jag tror jag har fått fuktskador på min kamera, fy nej, det vill jag inte! På bilden ser ni ju ;( Inte ett år gammal ens.. Fast jag vet dock inte hur det har gått till.. Men jag kom precis på att det är ju kanske bara på objektivet, så om jag byter objektiv så sys det kanske inte? Jag får se när jag har råd att köpa något sånt, alla pengar jag har och får går till hästen för att han ska har stallhyra, mat, skor osv. Har inte ens råd med någon ny utrustning så det han har får vi väl mögla i. I sommar får jag sommarjobba för att jag ska ha råd med hästen. Har bestämt mig att jag ska inte köpa något godis, pizza eller något annat trams på minst en månad! Hur ska jag klara mig utan godis? Men jag är tvungen för att ha råd, så är det bara!
Var till stallet i morse och tog ut hästarna. Storstädade boxen och sopade alla gångar. Hö överallt hehe. När jag ändå var igång möblerade jag om massa saker så det fick mer plats och så gjorde jag mig lite mer plats genom att snoka en hylla till ;)

Dock är detta inlägg påbörjat innan två förut, så nu forsätter jag det och låt mig skriva att jag red barbacka idag! Jenny och jag red ut en sväng i strömtorp. Gick jättebra! Hoppade av som en stelis och gjorde i ordning Nisse för att gå ut igen. Fyllde jag på vatten i hagen och gick och hämtade morötter och kelade med hästarna. Sen gav jag dom middashö ute i hagen och alla såg så nöjda ut =)
//Lottplott
Rörigt..? ;)

Skrivet år: 2011-03-18 | Klockan: 15:40:17 i ämnet: Övrigt
Hade tänkt mig att rida barbacka idag för igår fick jag sån lust när jag satt på Nisses rygg och flätade, den var så go! Hehe. Men eftersom det snöat så mkt idag är jag rädd för att vi möter plogbilar och att han kastar sig lite för att han kommer säker vara yperpigg. Jag kan ju rida på ridbanan, men jag har ingen alls lust för sånt idag! Här är det typ 15 cm snö också. Jag trodde inte dte skulle komme så mycket snö! Va knasigt! Förut satt jag och tyckte synd om mig själv i sängen framför Tv:n och godiset. Har jätteträningsvärk sen jag gick typ 6 km, 1 km i 1 meter hård snö! Jag har så ont i benen idag att jag knappt kunde gå imorse! Nu har det gått över lite, men jag får se så jag inte har ont sen när jag rider med sadeln, annars blire barbacka med bumsen!
Skrev jag att Nisse skoddes igår? Det gjorde jag väl? Eller? Haha, snacka om bra minne, orkar inte kolla! Men vi har kvar broddarna med tog bort snösulorna (o så kom det självklart snö idag) men det är lugnt dedär med snösulorna. Har ju varit lite lat att jobba Nisseman på ridbanan den senaste tiden, men det är tråkigt att inte ha nån mer som rider på ridbanan, snacka om att jag är sällskapssjuk AB typ..
Väldigt vad jag verkar skriva av mig här, bara kul! =) Hoppas bara ni orkar läsa! Jag är såhär när jag ser en lång text utan bilder överhuvudtaget vill jag inte alls läsa. Eller om det är en lång text som jag gärna vill läsa, men känner att jag-vet-inte-om-jag-orkar-läsa-dagen så tvingar jag mig läsa, så kan jag inte sluta för att det var så intressant!
Det är roligt om det står intressanta saker! Sen vet man ju inte vad just ni instereras av att läsa, vissa kanske tycker den här röriga texten är rolig att läsa för att det inte handlar om samma sak hela tiden och andra kanske tycker det är alldeles för rörig. Haha jag känner nästan själv att jag är lite rörig just nu.
Alla bilder här är på Lugolino och mig, hästen jag lärde mig rida på/syrrans varmblodiga travare.
Trav/Galoppbana

Skrivet år: 2011-03-18 | Klockan: 08:03:17 i ämnet: Stalldagbok

Igår kom Sune och skodde Nisse alla fossingar utom höger fram, den skodde han för nån vecka sen eller så för han tappade den skon då. Men sen red jag en bit på vägen och fick syn på en stor ring med hästspår i mitt på gärdet, det såg ut att vara plogat till en travbana så Nisse och jag tog det som en galoppbana. Fast vi värmde ju upp först. Efter två varv i galopp, kort och ökad, var han genomsvett. Så vi skrittade typ i en halvtimme på vägen och tog en trav och en galopp så var vi i strömtorp och skrittade hela asfalten hem då Nisse var hyperaktiv! Väldigt pigg :P När vi kom hem var han nästan inge svett längre. Så då pysslade jag om honom och gjorde flätor på hela han ;)Men något jag tänkte på var att han hade så grymt ren galopp, både i sakta och ökad, och så var han jättelugn och lyssnade på mig till tusen! :o

//Lottzz


Allmänt bara

Skrivet år: 2011-03-17 | Klockan: 12:32:50 i ämnet: Övrigt
Med lite insperation ska jag försöka börja blogga lite mer nu!
Sitter och dricker på min favvissaft just nu:


Även den här gillar jag grymt:

Bilder från google.


Och så är jag helt galen i den här tjejjens cover av Born This Way!Nisse har tappat en skossing så jag har tömkört och så för han halkar bara runt massa annars. Blir att leta efter den sen. Ska upp och ge hästarna lite middas mat osså =)

//Lottzz

Kan jag komma på något tro?

Skrivet år: 2011-03-11 | Klockan: 11:34:27 i ämnet: Övrigt
Min dumma hjärna kan lixom inte fatta de där med att blogga bra känns det som! Jag har inga alls ideér om vad jag kan blogga om. Jag får knalla runt lite och tänka ut något tror jag!

Porträtt på ungarna

Skrivet år: 2011-03-09 | Klockan: 21:38:44 i ämnet: Foto - Porträtt


Jack, Matilda, Minna och Johan

Gamla bilder man rotade upp !!

Skrivet år: 2011-03-07 | Klockan: 12:05:33 i ämnet: Foto - NaturSaiva..

Skrivet år: 2011-03-07 | Klockan: 11:15:18 i ämnet: Foto - Hästar
Saiva (slarvig bild!!)Hundmodell: Kelso

Skrivet år: 2011-03-07 | Klockan: 10:44:04 i ämnet: Foto - Djur
Här omdagen fick Kelso stå till tjänst och vara modell för jag hade inget annat att ta kort på hah.
Vad tycker ni?


Veckans blogg hos..

Skrivet år: 2011-03-06 | Klockan: 18:48:17 i ämnet: Bloggtävlingar

Klicka på bilden för att komma dit!

Dagens: Allt möjligt tror jag?

Skrivet år: 2011-03-06 | Klockan: 18:39:48 i ämnet: Stalldagbok
Idag har jag träffat Janni! Hon som var med i alla olyckor när jag fick åka ambulans, bröt knät och hon volta med bilen. Haha ojoj!

Först red jag på ridbanan men det var inge harmoniskt idag och jag tror varken jag eller Nisse hade lust med det. Så då red vi mot V.G stallet och hälsade på där. Tänkte lastträna men jag var så hungrig så jag hade inte lust haha :P Ska snart ut till stallet och ta in pollarna. Brr vad kallt.. Menmne, vad gör man inte för dom man älskar..? :)

En bild från idag på N<3


Vinn en Equipage tidning!

Skrivet år: 2011-03-06 | Klockan: 18:08:24 i ämnet: Bloggtävlingar
Klicka på bilden för att komma dit! :)

Rid i en ruter

Skrivet år: 2011-03-06 | Klockan: 18:02:52 i ämnet: Ridövningar
Kommer med en liten enkel ridövning här!
Rid i en "ruter" form på ridbanan! Ingen har sakt att man måste följa alla ribanans riktiga vägar när man tränar?
Är bra för häst och ryttare att vika av från spåret så snyggt som möjligt. Och böjningar för hästen. Båda fram och bakdel. Kan göras i alla gångarter, men galoppen måste man nog ha en häst som kan typ piruett, eller så kan man ju sakta av och typ skritta eller nått i kanterna! Öva fram - och bakdelsvändningar med denna övning kanske ;)

Ruter:

3-delat bett Skänkes,

Skrivet år: 2011-03-06 | Klockan: 11:46:54 i ämnet: Stalldagbok
Japp, skänker bort mitt 3-delade bett som är aldeles för stort för Nisse. Vet ni en häst med lite större mun passar nog detta bett! :)
Helt gratis!

Hör av er via mejl eller kommentar.


Typiskt, så TYPISKT!

Skrivet år: 2011-03-05 | Klockan: 15:11:30 i ämnet: Stalldagbok
Tänkte just gå i den fina vädret, lite blåsigt men okey. Tittade ut genom fönstret, solen sken. Tittade ut genom fönstret 5 min senare. Helt igen målnat och full total snöstorm ute!! :@ *MORR*

Ta med kameran!

Skrivet år: 2011-03-05 | Klockan: 10:14:20 i ämnet: Dagbok
Ska gå ut och gå med Kelso nu, ska gå mot stallet så jag måste ha med kameran och göra Nisse fin så jag kan fota lite, sen får han gå ut i hagen så går Kelso och jag hem, sen blire stallet igen och ta en ridtur tror jag! :)


Sweet Dog..!

Skrivet år: 2011-03-04 | Klockan: 21:49:34 i ämnet: Foto - Djur
Tycker den här hunden är yber cool/söt som jag hittade att ta kort på i höstas! :D


Orginalbilden:

Klicka för större bild..!

Dagens: Ridbanan i V.G

Skrivet år: 2011-03-04 | Klockan: 21:14:54 i ämnet: Stalldagbok
Japp, så blev de! Red till ridbanan och det var spår där så det gick absolut att rida där. Knövlade lite med tränsen innan jag red iväg. Bytte nosgrimma till pelham bettet eftersom jag bara har nosgrimman där och ingen snokrem tog jag nosgrimman från Capone tränset och satte på tränset med pelhambettet och tog den nosgrimman och satte i snokrem osv. Oj, konstig förklaring dedär alltså haha.

Satte på pelhambettet med två tyglar och dressyrsadeln iaf. Red iväg mot V.Gräsmossens ridbana och red dressyr riktigt ordentligt. Mycket trav. Övade skänkelvikningar då han var riktigt seg undan vänster skänkel och lyssnade inte alls. Fick peta lite med spöt så han skulle flytta sig. Men det gick jättebra och idag var han inte såhär superduper mjuk i munnen så jag kunde ta lite och han höjde huvudet rätt mkt idag.
Höger galopp tog han rätt men det var ordentligt studsig. Vänster galoppen gick jättebra men det gick lite fort där ett tag, och han blev hård i munnen.. Kände att det var nog jag som gjorde att han blev hård i munnen för jag spände mig när det gick fort. (Då gick det ännu fortare!) Så jag saktade av slappnade av och skakade av mig stelheten, tog nya tag, när jag tog galoppen höll jag kvar skänkelläget och lät honom gå i lite höre form så han inte sticker ner huvudet mellan benen då blir det bara snubbel, hade lätta händer men ändå kontakt.
Fatta vilken sjukt bra galopp det blev! Allt kom från bakdelen och jag kände hela hästen jobbar fram bakdelen och fram! Han blev väldigt svett i bak, det är ju jättebra! Har upptäckt att han jobbar eller jag jobbar honom inte så noga med bakdelen, därför han blir framtung? Så idag jobbade vi på att inte vara så framtunga!
Att öka traven blev väl lite fel, han trodde vi skulle galoppera så fort jag skänklade, så han blev väldigt känslig där. Men när han hade lugnat ner sig (han blir stressad och steppar när han gör fel) försökte visa honom att han behöver inte hoppa i luften av att det blev fel och vi gjorde om det några gånger så blev det jättebra.
Tror han börjar lära sig lite nu att man inte ska rulla huvudet mellan benen när man travar och galopperar för det är så jobbigt när han gör så :P När han göra så i vissa tillfället tar jag fram handen och fångar upp honom liteså han höjer huvudet, han fattar det grymt bra nu! Hans trav blir så go när han jobbar rätt med ryggen!
Vilken underbar ridtravare<3

Nisse sommaren 2010:


// Mvh Lottzz

Rida till V.G

Skrivet år: 2011-03-04 | Klockan: 14:09:50 i ämnet: Stalldagbok
Funderar på att rida till V.G stallet idag och kolla om ridbanan ör okey att rida på.. Är den värre än den vid mitt stall så får det väl bli lite ridning på nån av dom. Nisse måste mjukas upp lite. Vill ju åka till ridhus, men måste ha någon som kan vara snäll och skutsa osv :) Sen vågar jag inte ringa och fråga när man kan komma dit xD

Ekipage i kga, vet dock inte vilka det är jag tog kort på haha.


Ps. Vill du har kort på dig och din häst (helst i degerfors el karlskoga) så kan jag fota! Finns inte så mkt att ta kort på mitt i vintern :P

Drömhäst

Skrivet år: 2011-03-04 | Klockan: 10:02:34 i ämnet: Film & Video
Jag tyckte den här hästen såg så underbar ut att rida. Sån vill jag ha! Fast jag skulle aldrig byta ut Nisse för de! :)


Dimma

Skrivet år: 2011-03-04 | Klockan: 09:50:53 i ämnet: Foto - Landskap
Berättade jag att för inte så längesen var jag med i kuriren med en till bild. Skrev det på FB för ett tag sen men iaf :P

Här är bilden:


Bilden är tagen av mig med Canon Eos 1000d på min gård en dimmig morgon.

Rihanna (Gjort egen video)

Skrivet år: 2011-03-03 | Klockan: 21:20:44 i ämnet: Dagbok
Pysslade ihop en ny YT sida och pysslade ihop text till den låten som bara Rihanna sjunger i Love The Way You Lie :) Nu kans nu sjunga med henne! Gillar själv låten :) Min nya Youtube sida heter "Lottzz94"


Bukmage -En myt eller ej..? /Halm

Skrivet år: 2011-03-03 | Klockan: 21:09:42 i ämnet: Övrigt
Jag har i hela mitt liv hört att halm kan en häst gå upp i vikt av, eller få bukmage. Nu har jag läst att det är en myt. Inte alls sant altså. Det stod att halm inte har någon inverkan alls på hästen.

Vad tror/vet ni om halm? Ja fråga inte mig, jag har ingen aning! Haha :D

Dagens: Kvällsuteritt

Skrivet år: 2011-03-03 | Klockan: 21:02:55 i ämnet: Stalldagbok
Var runt Strömtorp en sväng igen med Nisse idag, mötte en lös hund med en jättetrevlig "gubbe", en trevlig tjej med en liten ponny och hund, och hästar mötte vi på vägen och Lovisa och Jennie ridandes mötte jag :)

Nisse var pigg som en cigg men vi tog det bara chill! ;)

//Lottzz

Nisse och jag - just nu

Skrivet år: 2011-03-03 | Klockan: 20:53:57 i ämnet: Stalldagbok
Jo såhär är det. Nisse har blivit väldigt grinig av sig, bryr sig inte om mig och jag är en slängdocka för honom.

Red ut med Felicia för ett tag sen då han skena för en lastbil med mig på. Det började låta "klink" "klink" i asfalten så flög en sko av strax efter insedenten med lastbilen, jag hoppade av och tog upp den, påväg upp igen skenade han iväg mot Felicia och Amadeus, Deus är livrädd för Nisse och får panik. Jag höll på att ramla av och hade inte något grepp om tyglarna alls. Ojoj.. Sen när jag skulle spänna sadelgjorden, vände han baken och sparkade till mot mig ordentligt, vart chockad men han nuddade som tur var inte. Skulle ut och ge hästarna några morätter, Nisse går fram först och han får en, sen ska jag gå och ge de andra, gå chasar jag undan honom, men vet ni vad han gör då? Vänder baken mot mig. Jag blir frustrerad och går fram till bogen och nyper honom då han vänder baken mot mig igen, pricis som han gör med de andra hästarna för att han visar att han är ledaren över mig! GRR!!!!! Smällde till honom då han sparkar mot mig, då gick jag därifrån och lät de andra få alla morötterna och går där ifrån riktigt besviken på min häst.

Så nu när jag har spänt sadelgjorden har jag varit stenhård att han inte får tjura. Även när jag hoppar upp, går han iväg ett endaste steg hoppar jag av fort och backar tillbaka honom.

Tror han är hungrig eftersom han inte längre får fri tillgång till hö, fäller som bara den gör han också. Kanske ska köpa B-Vitamin..?

Haha, Lugge retar Nisse :P (Gammalt foto)

Hej igen

Skrivet år: 2011-03-03 | Klockan: 20:35:34 i ämnet: Dagbok
Hej igen sötnosar, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för dålig uppdatering. Jag har inte haft något internet eftersom pappa slarvade bort det.. Idag/nyss hittade mamma och jag det i en låda -.-'
Såg att jag var lite arg sist jag bloggade :blush:

Detta är iaf vad jag ska försöka skriva om idag:

° Vad jag gjorde idag med Nisse
° Lite om vad som har hänt mellan mig och Nisse
° Halm i boxen, en myt eller ej?
° Bilder
Säkert nå mer ;)

Minna och hästen Lugge. En så stor häst men med ett så varmt hjärta :) Syrrans häst.


RSS 2.0