ÅHH!

Skrivet år: 2011-02-25 | Klockan: 11:31:10 i ämnet: Stalldagbok
JAG HATAR MIN DATOR! JAG SKREV ETT LÅNGT INLÄGG OM MIN DUMMA HÄST IGÅR OSV, NU ÄR ALLT BORTA!!!Ledsen..

Skrivet år: 2011-02-23 | Klockan: 10:53:15 i ämnet: Dagbok
Sorry, jag ljög för er igår, kan inte lägga ut förens jag är klar, för jag måste upp med lite saker först osv i rummet.. :P

Snart ska jag äta frukost med Matilda. Sen ska vi till Lek & Buslandet i Örebro, ikv sla jag rida Nisse med Felicia B och Deus :)
Matilda ha uppdaterat den andra bloggen om ni ville veta! :D

P!nkSmurfarna

Skrivet år: 2011-02-22 | Klockan: 23:09:01 i ämnet: Övrigt
Haha, Matilda och jag har gjort en "skämtblogg/musikblogg" tillsammans! :P Liite rolig är den haha!
http://pinksmurfarna.blogg.se


Jag blev sjukt nöjd med designen :blush:
//Lottzz

Smurfarna HIHI!

Skrivet år: 2011-02-22 | Klockan: 10:42:07 i ämnet: Dagbok
Haha, vet inte riktigt vad jag ska skriva om! Jo mitt rum är klart, ska bara köpa skrivbord och byrå.. Men vet inte när det ska ske ärligt talat! Så nu ni, nu ska jag redigera ihop en film och bilder, före och efter! :D

Matilda och jag har gjort en smurfbild, bara för att vi älskar dom :blush:

Heej så länge, syns sen elr snart!  //Lottzz

P!nk

Skrivet år: 2011-02-20 | Klockan: 09:13:25 i ämnet: Övrigt
Älskar P!nks låtar! :P

Redigerade ihop en bild. Bakgrunsbilden har jag tagit, bilderna på henne är tagna på google men jag har klistrat in dom! :)


Att man kan ladda upp..

Skrivet år: 2011-02-20 | Klockan: 08:52:15 i ämnet: Tummen upp/ner
..flera bilder samtidigt tycker jag borde införas på blogg.se! Det är jobbigt om man ska ladda upp typ 10 bilder, så måste man sitta och klicka och vänta för det bara går att ladda upp en bild i taget..

Tumme ner till att det inte går att ladda upp flera bilder samtidigt.. :thumbdown:

Busiga Kelso och litte annat

Skrivet år: 2011-02-20 | Klockan: 08:48:40 i ämnet: Dagbok
Vaknade 07:00 imorse (ovanligt tidigt för att vara mig på helgen!) Vet inte om jag kommer uppdatera mycket idag heller, idag ska jag nämligen flytta in i mitt rum igen, så jag kommer få fullt upp! Igår köpte jag en ny spraydeo, och den luktar typ perfym, jättegott luktar den! Det står att den håller 24 h, den håller än, så vi får väl se ;) Ikv eller sen kommer Matilda och Johan och vi ska ha "inflyttningsfest" haha, nejdå men dom kommer för att sova över här i nya dubbelsängen! :D Självklart får Kelso vara med för han älskar att sova och fläka ut sig i sängar! Haha! SEn ska dom få hälsa på stallet som dom aldrig varit i. Ska bli kul, plus att dom vet inte om hur mitt rum ser ut nu!

Naaw kolla vad söt Kelso är när jag ger honom en smörgåsbit :PHaha Kelso blev busig förut så jag tog lite kort!Bakom har dom tagit bort massa skog :(

Dålig uppdatering

Skrivet år: 2011-02-19 | Klockan: 10:55:22 i ämnet: Dagbok
Kommer nog bli dålig uppdatering idag (tror jag om jag inte får tid ikv förståss) för jag håller på att måla rummet för fullt än!! Men nu är det inte långt kvar innan det är helt färdigt! :D Det är fyra gånger kvar att måla. Ska flytta in saker ikv eller imorgon! :thumbup:

//Lottzz

Skola + tandläkare = Nej tack!

Skrivet år: 2011-02-18 | Klockan: 15:08:04 i ämnet: Dagbok
...Men så blev det hah :) Åkte till skolan imorse, satt på första lektionen (individuellt val) Jag har bild, satt och målade färdigt min drake. Knäppa Poddy hade en hjärnskada idag tror jag, nä skojja bara, men han var flum! Han var iaf rolig :P Får nog fylla i lite i ansiktet, suddats ut lite när jag gick med den. Här kommer lite bilder på den:


Efter bar det av till Mattias i Strömtorp, sen in till Åsa. Hon skutsade iväg mig till tandläkaren. Fick plocka några tandsten för första gången i mitt liv, gjorde inget ont alls! Men det är ändå inte kul. Åkte med Jimmy hem och fick inte käka på ½ timme, o jag var så hungrig :P Nu ska jag hålla på med rummet, sen blir de vägen mot stallet!

//Lottzz

Gårdagens: Uteritt med Felicia

Skrivet år: 2011-02-18 | Klockan: 14:51:07 i ämnet: Stalldagbok
Blev så trött igår när jag kom hem från stallet så jag duscha, åt och dejta sängen! :P

Cykla till stallet och mockade och fixade, tog in Nisse och fixade inför en ridtur. När jag precis jag ut ur stallet såg jag Felicias/Anna-Lenas bil passera, så jag gick till henne med Nisse och hon frågade om vi skulle rida ut. Så jag väntade på henne medan hon fixade Amadeus (hennes ridtravare). När jag väntade övade Nisse och jag på massa skänkelvikningar och öppner/slutner i trav och det gick så bra! Även lite kort galopp. Sen hoppade jag av och övade lite på att han ska följa efter mig och springa efter osv.

Sen kom Felicia och vi red mot järnvägen. Jag kan ju börja med att skriva att nu lär ju inte Nisse vara rädd för järnvägen längre! Han brukar vara lite fjantig men han går över men det gör han lätt, fast det brukar gå antingen väldigt fort, hoppigt eller segt. Jag var först med Nisse eftersom Amadeus vägrar gå över järnvägen. Nisse kastar sig och sliter tyglarna ur handen på mig jag flyger nästan av men får greppet om honom. Styr honom tillbaka mot järnvägen och han vägrar gå. Då blev jag arg, bankade typ det hårdaste jag kan (för jag vet ju att han går över han har gått över 10.000 ggr förut)
Han gick över iaf, men Amadeus vägrade! Så jag gick tillbaka med Nisse, alltså så jag fram och tillbaka typ 10 ggr för att få med Amadeus så han får se att det inte är farligt. Nisse brydde sig nu inte om att gå över järnvägen alls. Helt plötsligt kom en bil bakom Amadeus, Amadeus står mitt i vägen och det är mörkt ute så billjuset lyser så han ser sin egen skugga, det tyckte han också var läskigt. Efter några sekunder när bilen stått och väntat kommer en till bil i kön, Amadeus står fortfarande mitt i vägen. Poff så kom en till bil och det blev kö där. Felicia blev tvungen att vända och gå tillbaka en bit för att bilarna väntade. Nisse står på andra sidan järnvägen och får panik för att Amadeus gick hemåt på andra sidan. Nisse kastar sig ut på vägen men jag fick honom att gå till kanten iaf. Bilarna åker förbi och vi fortsätter att försöka få över Amadeus, nu kommer en bil så  vi får skiljas. Men ser hoppas Felicia av och jag går bakom Amadeus (han är livrädd för Nisse) så när jag buttade på med Nisse gick han äntligen över.
Nu fortsätter ridturen och vi kommer till ännu en järnväg, dessutom större! Vi skulle strax gå över. "Pling-pling-pling" Varken Nisse eller Amadeus blev speciellt rädda som tur är och vi går tillbaka en bit och väntar. Tåget kom, no problems. Gick över med Nisse utan problem, Amadeus tvekade lite, men när jag vände med Nisse och vi gick bredvid varandra gick han över. Duttig häst! :D Skrittade hela rundan runt Strömtorp, lite kort trav i slutet för vi latschade lite och "satt" i traven Lite skojj får man ha! :) Äntligen hemma med en lite svettig Nisse och snälla Elisabeth hade tagit in hästarna åt mig så det vara bara att ge Nisse kvällsmat sen cykla hem!

//En Lottzz som inte är rädd för gå över järnvägen med hästen. Haha!

Tumme ner till...

Skrivet år: 2011-02-17 | Klockan: 16:19:59 i ämnet: Tummen upp/ner
Platta nosgrimmor.
Tycker det är snyggare med lite "rundare" i formen :)

:thumbdown:Vad tycker du? Platt eller "rundare" nosgrimma?
Free online surveys

Följer via bloglovin'

Skrivet år: 2011-02-17 | Klockan: 13:45:09 i ämnet: Övrigt
http://dressyrmupparna.se - Hästar (Dressyr)

http://broddnyckel.blogg.se/ - Hästar (Ridtravare)

http://hastoridverksamhet.blogg.se/ - Hästar (Utb. dressyr, hoppning)

http://lifeofstardom.blogg.se/
- Hästar (Ridtravare)

http://jeila.blogg.se/
- Hästar (Ridtravare)

http://johannagrant.shapemeup.se/ - Hästar (Hoppning)

http://mysweetpony.blogg.se/ - Hästar

http://jennycarlen.blogg.se - Hästar (Fjordisar)

http://twolivesonepassion.blogg.se/
- Hästar (Dressyr)

http://ahlkin.blogg.se - Hästar (Dressyr och hoppning)

http://minfux.blogg.se - Hästar (Ridtravare)

http://satilaryttaren.blogg.se - Hästar (Ridtravare)

http://qodrofenia.bloggplatsen.se/ - Hästar (Ridtravare)

http://ridinghorse.blogg.se/ - Hästar (Ridtravare)

http://teamkarlsson.blogg.se/
- Hästar (Ridtravare)

http://sussl.bloggplatsen.se/ - Hästar (Islandshästar)

http://frejalindskog.webblogg.se/ - Hästar (Dressyr)

http://hoppryttarinnan.se/
- Hästar (Hoppning)

http://dressyrbloggen.blogspot.com/
- Hästar (Dressyr)

http://thesunasmyfaith.blogg.se/
- Foto, kändisar

http://stargirlphoto.blogg.se/ - Foto

http://linafoto.blogg.se - Foto

http://musikmusikmusik.blogg.se - Musik

Det här är listan på de bloggar jag följer, men oj vad många det var! :o Haha!

//LotTZz


Pessoabett

Skrivet år: 2011-02-17 | Klockan: 13:03:44 i ämnet: Övrigt
Själv vet jag att det går mycket diskussioner om pessoabett. Ser man någon bild på en häst som har ett pessoabett så är det typ 5000 kommentarer, och nej kommentarerna innehåller inte annat än "Rid inte på det bettet, stackars häst!" :tired:

Jag anser faktist att det är upp till hästen om den tycker om det eller inte. För de flesta vad jag vet, känner ju om hästen trivs med det ett bett eller inte. Om inte annat så syns det så väl på hästar.

Japp, jag har provat på Nisse och jag har ett pessoabett. Men det använs inte pga att han inte trivdes med det. Det gick bättre om jag har delta och "hakrem". Men jag valde att inte rida på det för att Nisse tyckte bättre om pelhambettet.
Men därimot så känner jag vissa hästar som trivs riktigt bra med bettet. Vi hade en i stallet jag red pessoa på, han var jättefin i det.
Sen anser jag lite att ska man rida på pessoa måste man ha kunskap och inte rida för hårt med det. För det är ju att ganska skarpt bett eftersom när man tar i tygeln drar det i nacken, när hästen går ner med huvudet tycker jag man ska släppa efter. Så det är ju ett westernbett nästan haha. Fast personligen tycker jag att man ska ha minst en "hakrem" så det finns ett stopp, men gärna delta eller dubbeltyglar till. Har man det så blir det ju nästan som ett Pelhambett, så varför inte köpa ett sånt då? haha :P
Plus att många säger att pessoa är så dåligt bett, men de har inte provat det själva. Men det är ju upp till var och än vad man vill ha/prova för bett såklart!

Man jag använder mig iaf av Pelhambett när jag rider ut, och vanligt bett eller pelham med dubbla tyglar på ridbanan :DDagens: Konditionsträning!

Skrivet år: 2011-02-16 | Klockan: 22:27:50 i ämnet: Stalldagbok
Syrran skjutsade mig till stallet idag, hade kornkross som skulle med till Nisse. Tog sen sakerna på honom och red runt Ängebäck, "centrum" av Strömtorp typ. Han var pigg men väldigt lugn och inge stirrig alls. Körde lite konditionsträning och travade nästan hela tiden. Fast Nisse var lika pigg ändå :P
Och så höll vi på att bli påkörda tack vare min häst!
Vi gick på en smal väg och bakom oss kom en lite större bil. Nisse är inte rädd för trafik. Jag tänkte att jag stannar när han åker förbi. Det gjorde jag och precis när han skulle passera blev Nisse otålig och fläkade ut rumpan över hela vägen. bilen tvärnitade och gled mot oss, jag fick in rumpan på Nisse och bilen passerade. Vad arg jag blev! Eller sur typ, eller rädd.. Aja, Nisse kollade på arga mig som om "Jaha, sorry! Jag tänkte liksom inte riiktigt på att det kom en bil där..:rolleyes:"
Jag: ":mad: SUCK!"//Lottzz

Är med och tävlar

Skrivet år: 2011-02-16 | Klockan: 22:04:22 i ämnet: Bloggtävlingar
http://snobbryttarna.blogg.se/2011/february/var-med-och-tavla.html#comment


Genomskinligt nagellack!

Skrivet år: 2011-02-16 | Klockan: 16:15:41 i ämnet: Jag tipsar
Jenny tipsade mig, och nu vill jag tipsa er om att det går att använda genomskinligt nagellack på stenarna på ex pannbandet. Lacka på pannbandet så lossnar inte stenarna! Ja det syns ju inte alls heller! :cool:


Ponnyakuten

Skrivet år: 2011-02-16 | Klockan: 13:56:14 i ämnet: Stalldagbok
Har suttit och kollat på några avsnitt av ponnyakuten på svtplay.se har ju inte kollat på en enda, kommer aldrig ihåg när det går på tv:n! :S

Del 1 av 16 finns HÄR så finns det fler program nere på sidan.
Mina svårigheter inom ridningen

Skrivet år: 2011-02-16 | Klockan: 11:46:09 i ämnet: Stalldagbok
Jag ska försöka finslipa lite saker med mig när det gäller ridningen på Nisse. Kommer skriva vad jag gör för fel och vad jag ska öva på.

Ökad skritt:
När jag skrittar låter jag jämt Nisse gå i sin takt. Det är inte OK! Vilket då betyder att han går väldigt sakta och släpar med bakdelen. Han snubblar även och det ser mycket bättre ut med en häst som har luftiga stora kliv. Därför måste jag öva på att driva honom mer framåt, så han blir piggare och friskare i skritten.
Vad jag kan göra: Driva med sits och/eller skänkel/vad.
- Man kan skänkla med varannan fot i vartannat steg. Alltså när höger framben slår i marken, skänklar med höger fot. När vänster framben slår i, skänkla med vänster fot. Gör man så tills hästen ökar, sluta då och beröm.
- Öka med sitsen går också, att man tänker på att nu ska vi framåt, kan man sätta sig och "jucka" lite extra.
- Man kan även öka med rösten. Men ofta går hästen över till trav.

Orka jobba honom:
Oftast gör jag bara den här (skritt, trav galopp, trav, skritt) Det är ganska, väldigt tråkigt! Ska försöka tänka ut lite saker som man kan göra i gångarterna! Det kommer upp i ett annat inlägg under kategorin "ridövningar".

Ha balans i traven, sitta i den: När jag travar går det ibland mindre bra och ibland jättebra. Det går från dag till dag, men jag skulle gärna vilja ha balans så jag kan sitta i hans trav. Han har så stora kliv så jag har lite svårt. Vad jag kan göra: Rida på honom barbacka mycket. Stärker balansen jättemycket!
- Rida utan stigbyglar.
- Hålla i framvalvet.
- Be någon longera mig och jag rider med en gjord utan stigbylar, kan hålla i mig och släppa taget när jag vill prova.
- Öva, öva, öva!

Galoppen har jag också svårigheter i, men jag börjar med dessa. Tränar jag för tränare kommer massa olater upp kan jag lova! :P

//Lottzz

Ny mejl

Skrivet år: 2011-02-16 | Klockan: 10:55:48 i ämnet: Övrigt
Har ny mejl för er som vill kontakta mig!
charlotte.lundstrom@live.se

Två bloggar

Skrivet år: 2011-02-15 | Klockan: 20:28:36 i ämnet: Andras bloggar
http://dressyrbloggen.blogspot.com/ - Finns jättebra tips, allt från skritt till byten och allt möljligt! Värd att ta en titt på, har läst mycket i denna bloggen sen jag hittade den!

http://hastoridverksamhet.blogg.se/ - Även här finns jättebra tips jag tycker är värda att läsa!

Toppenbloggar finns det verkligen! :)

Stallet idag

Skrivet år: 2011-02-15 | Klockan: 20:08:45 i ämnet: Stalldagbok
Åkte med pappa till stallet. Elisabeth och Anneli var där. Jag mockade och fixade. Hade tänkt och rida, men orkade inte. Elisabeth och jag tog in hästarna och gav dem maten. Sen kollade vi 3 delade bettet. Det är större än andra betten så jag få köpa ett annat. Så jag kommer sälja det om det finns någon som är intresserad. Ska kolla måttet och ta kort på de. Elisabeth och jag pysslade med Nisse och Julle, snackade massa ridvägar och vi ska rida. Ska även bada med hästarna till sommaren, vad underbart! :D Och så snacka Anneli och hon om att at fram slädarna till helgen, om det inte regnar förstås :P Får se om jag kan följa med och rida eller så med Nisse.

Annars är det bra med mig. Har gryymt ont i magen, men det går över typ i övermorrn! Nej, nu ska jag läsa massa bloggar och kommentera!Skugga runt bloggen

Skrivet år: 2011-02-14 | Klockan: 21:45:27 i ämnet: Bloggdesign
VERKAR DOCK INTE FUNGERA FÖR ALLA, KAN DOCK INTE LÖSA DET, VET INTE VAD DET KAN VARA ..!?

Är det så att du inte har eller kan med photoshop? Då har jag det enklaste tipset som finns att få in skugga runt hela din blogg!

Kopiera och klistra in koden nedanför under "wrapper" i stillmallen.

-moz-box-shadow:0px 0px 20px #666;
box-shadow: 0px 0px 20px #666;
padding: 0px 0px 0px 0px;


Ex:
#wrapper {
margin:0px auto;
width: 950px;
position:relative;
padding: 0px;
vertical-align: top;
text-align: left;
background-color: #fff;
-moz-box-shadow:0px 0px 20px #666;           ← Koden som klistras in är den röda
box-shadow: 0px 0px 20px #666;
padding: 0px 0px 0px 0px;
}


Är det något annat du undrar eller vill ändra storlek/färg på skuggan? Hör av dig till mig så hjälper jag dig!
Även om det är något annat du undrar om design kan du fråga, jag kanske har svaret! ;)

//Lottzz

Latar dag idag

Skrivet år: 2011-02-14 | Klockan: 21:00:10 i ämnet: Stalldagbok
Var nyss i stallet, plockade isär nya tränset och putsade det. Nu blir det förhoppningsvis lite mjukare! :) Mockade och fixade, sen kom Anneli och vi tog in hästarna. Sen fick jag 4 gulliga rutiga benskydd av Marie. Bild kommer nog imorgon. Jag var så lat så Nisse fick en latar dag idag :tired:

//Lottzz

87 år, rider fortfarande. Riktgt bra gjort tkr jag!

Skrivet år: 2011-02-14 | Klockan: 13:40:07 i ämnet: Stalldagbok
Jag hoppas faktist jag fortfarande kan rida när jag är soppas gammal. Vad duktig han är! :)


Konstiga bilder del 2

Skrivet år: 2011-02-13 | Klockan: 21:38:19 i ämnet: Foto - Hästar

Konstiga bilder del 1

Skrivet år: 2011-02-13 | Klockan: 21:15:56 i ämnet: Foto - Hästar
Kommer lägga ut bilder på mig och NIsse som är konstiga!
Komihåg! Ni skrattar inte ÅT det, ni skrattar MED det! :D


Gårdagens ridpass

Skrivet år: 2011-02-13 | Klockan: 20:51:49 i ämnet: Stalldagbok
Jenny och jag gick till stallet tillsammans på förmiddagen och tog ut alla hästar utom Nisse. Honom provade vi tränset på, och det passade med några hål in till och med! Liten han är! :P

Satt på honom dressyrsadeln och fixade, sen gick vi ut till ridbanan som var hög snö på. Krävde inte att han jobbade för det gick inte. Men några kort blev det ju iaf! :DÄkta travaren ;)


Tränset (pannbandet, märket Capone)

Imorgon kommer bilder på..

Skrivet år: 2011-02-12 | Klockan: 22:10:05 i ämnet: Stalldagbok
Nisse och mig! Jenny tog kort idag, så imorgon lägger jag ut dom och skriver om ridpasset, även tränset! :)

//LOTTZZ!!

Jag kom med!

Skrivet år: 2011-02-12 | Klockan: 20:43:04 i ämnet: Dagbok
För några dagar sen skickade jag in några bilder till kuriren, tänkte jag har en chans på miljonen. Idag ringde mamma:
"Grattis!!"
Jag:
"What!?"
Mamma: "Du kom med!"

Jag: "På kuriren?"
Mamma: "Ja!"
Jag: "YEEESSS!!"

Denna bild som va med i tidningen:
(Klicka för större bild)


Finns två bilder till jag skicka in som finns på dessa länkar:
Bilden som kom med: http://karlskoga-kuriren.se/nyheter/1.747345-natur/1.1095730-en-mygga-mitt-i-vintern?pageNr=1#photoWrapperAnchor

Annan bild jag skickat in: http://karlskoga-kuriren.se/nyheter/1.747345-natur/1.1095743-molnskyar?pageNr=1#photoWrapperAnchor

En annan bil till jag skickade in: http://karlskoga-kuriren.se/nyheter/1.747381-vinter/1.1095735-morgondimma?pageNr=1#photoWrapperAnchor

//En lycklig Lottzz :D

Morgon och kvällsinsläpp

Skrivet år: 2011-02-12 | Klockan: 00:02:50 i ämnet: Övrigt
Sitter uppe mitt i natten och vet verkligen inte vad jag ska göra, har morgonen i stallet imorgon då Jenny ska med dit, tur att man har bloggen att unna sig med nu! :P

Tänkte iaf skriva om hur jag gör när jag släpper in- och ut hästarna!
Utsläpp på morgonen blir allt mellan 06:00-09:00 på morgonen. På helger släpper jag ut 09:00 typ och vardagar blir det innan 07:00 eftersom jag ska till skolan.

- Hälsar på hästarna och ser så de mår bra.
- Hämtar hästarnas mathinkar och ger dem morgonmaten.
- Medans de äter går jag till höladan och släpar en säck hö ut till hagen. (Säcken görs i ordning på kvällen)
- Går in i stallet, fyller dunkar med vatten och går ut med det till vattenhinken och fyller i såklart.
- Går in och sätter på hästarna täcken om det så behövs vid regnigt väder.
- Leder eller släpper ut hästarna i hagen.
- Sopar och fixar, sen hem!


Kvällen blir insläppet mellan 18:00 och 20:00

- Kollar så alla boxar är mockade och alla varit där.
- Leder eller släpper in hästarna i sina respektive boxar.
- Tar av täcken och det som finns på. (Brukar inte ha grimmor på i hagen)
- Ser så alla hästar mår bra.
- Går dem kvällsmaten som ägarna har gjort iordning.
- Släcker allt och går hem!

Mockning, fylla på vatten/halm, ridning osv sköter varje hästs ägare själv.
Ganska enkelt!

//Lottzz

Jag ska dränka...

Skrivet år: 2011-02-11 | Klockan: 21:49:52 i ämnet: Övrigt
Lisas fiskar!

Någon som fattade ironin.. ? :D


tre bloggar

Skrivet år: 2011-02-11 | Klockan: 21:23:38 i ämnet: Andras bloggar
http://hastbloggeen.blogg.se/ - Hon skriver om sitt liv som hästägare och utvecklingen med sin varmblodiga travare Molly. Fotograferar bra gör hon också.

http://minfux.blogg.se/
- Skriver om sin fina varmblodiga travares fram- och motgångar.

http://frejalindskog.webblogg.se/ - Hon bloggar om sin häst Tage som förväntas visa resultat ute på dressyrbanonrna.

Dessa bloggar fick de bli den här gången! :thumbup:

Ny kategori

Skrivet år: 2011-02-11 | Klockan: 20:13:33 i ämnet: Andras bloggar
Ny kategori: "Andras bloggar" under "Personligt"

Fick en idé att jag kan ju tipsa andra bloggar. Själv älskar jag att läsa runt på massvis av olika bloggar. Och det finns fortfarande massor av bloggar jag säkert aldrig har sett, gillar särskilt hästbloggar dårå.

Så om ni vill, får ni gärna kommentera om ni vill vara med, eller har någon blogg jag inte haft med! :)
Kommer lägga upp inlägg med 1-5 bloggar i. Kanske skriver lite om dom (bara positivt med dom). Ibland kommer inläggen!

Vad tycker ni? :D


Herr pigga Nisse!

Skrivet år: 2011-02-11 | Klockan: 18:32:54 i ämnet: Stalldagbok
Gick till stallet med snön idag. Vägen var som en gång o cykelväg (alltså väldigt smal!) Det fick plats max en bil och inget mer på vägen, vilket betydde att om det skulle komma en bil skulle jag på ploffsa i  snön! Mockade och grejjade som vanligt i stallet. Har ökat höet ganska mycket för han äter som en.. häst! Kunde inte bestämma mig om jag skulle lägga i lite mer halm eller om jag skulle skippa det. Men jag skippade i det.

Gav mig ut på en tur med Nisse mot V.G (Västra Gräsmossen) lite senare. Nisse stod still idag när jag hoppade upp men när jag skulle spänna sadelgjorden sprang han runt i cirklar och hoppa till hela tiden för han tyckte det var "jätteläskigt" vid huset! Han var pigg och småtravade en bit. Men sen tog det stopp vid det gamla vanliga - nämligen vid en bäck. Travade när vi kom ut på en raksträcka och han var riktigt fin i traven men var lite stel i nacke/rygg som vi får jobba lite med imorgon på ridbanan.

Kom fram till mitt hus och gick ut på gärdet där de har plogat som en stor "väg" som jag red på. Trav och en härlig snabb galopp. Behövde typ 1 km stoppstrecka på Nisse dessutom, för jag tänkte självklart inte på det och vi flög ut på vägen haha. Vi styrde mot V.G stallet där det kom en plogbil så vi gick in på mig gård och väntade. Nisse tyckte det var superläskig och kastade sig så jag nästan flög av. Men vi klarade oss. Travade mot V.G stallet där Nikita började gnägga och Nisse gnäggade tillbaka. Där stod de och gnägga. Ingen människa var där idag.

Så vi gick tillbaka till gärdet och tog en galopp igen, den här gången var jag mer förberedd på att stanna honom! :rolleyes:
När jag kom till stallet fick han gå in i boxen och äta hö och så fick han lite foder att tugga på. Satt på honom en filt och grönt regntäcke över eftersom han blev svett. Sen fick han gå ut till de andra hästarna.

Tvättade rent hans vattenhink och la i lite mer halm för det verkar ha sjunkit lite :blush: Gjorde kväll och morgon mat och skrev även i stalldagboken som jag oftast glömmer göra! Har mer koll på bloggen tror jag ;)

Börjar känna att det blev ett långt inlägg, gulligt av er som orkade läsa allt :D Kram!

Jag önskar vi kunde åldras tillsammans Nisse!<3//Lottzz


Snöstorm!

Skrivet år: 2011-02-11 | Klockan: 12:13:10 i ämnet: Dagbok
Går inte att ta sig till skolan, det är enorm snöstorm här! Se om det blir någon ridning idag, eller om Nisse och jag blåser bort!! Kevin är här, brorsans son. Tokstölle dändär! Haha.

Kelso håller på att lära sig nya trix! Igår började vi med att:
"pingapingapinga" = Springa (Trava bredvid mig i samma takt)

Stanna = Det kan han redan

"Backabackabacka" = Backa när jag backar i samma takt

Går faktist riktigt bra! Har är jättelättlärd! (:

Visste inte vem jag tyckte var bäst, så jag tog alla tre! Klicka på bilderna.


Nytt träns

Skrivet år: 2011-02-11 | Klockan: 11:56:06 i ämnet: Stalldagbok
Ska kanske köpa ett träns från Jenny, bara det passar på Nisse. Hoppas! Har velat ha träns länge, men har inte blivit av för jag orkar inte beställa en sak, för jag har råd med massa annat! :P Bara ett träns blir jag nöjd! (:
Jag har ju två träns, ett till pelhambettet, och ett hoppträns. Men vill jag rida med tränsbett så är det tränset börjar bli gammalt och det hjälper inte att smörja för det ser ändå bara slitet ut :/ Tyckte det var jättesnyggt! Hoppas han kan ha det (:

Synd att det inte passade på Nadja, var verkligen fint!


Snokrem till också.

Hemligt pris

Skrivet år: 2011-02-11 | Klockan: 11:23:56 i ämnet: Bloggtävlingar
http://stallekekullen.blogg.se/2011/january/tavla-om-hemligt-pris-fran-goteborg-horse-sho.html


Är själv med! Var med du också!
(:

Underlag i boxen

Skrivet år: 2011-02-10 | Klockan: 22:52:57 i ämnet: Jag tipsar
Själv har jag mockat i spån, torv, kartong/tidningspapper och halm. Kommer skriva lite om vad jag tycker och vad jag vet om dessa. 123 vad jag tycker är lättast att mocka i:

1. Torv.
2. Spån.
3. Halm.
4. Tidningspapper/kartong.


Torv

Fördelar:

» Tycker det är lätt att mocka i, torven slingrar ner mellan grepen lätt.
» Dammar inte. Bra för hästar som har bronkit eller liknande.
» Suger upp lätt om man har tillräckligt mycket torv. Annars ser det ut som pölar med lite torvgegga i.
» Finns billigt att få tag i.

Nackdelar:
» Blir mörkare i stallet.
» Luktar inget speciellt, jord typ.
» Om man har bädd och lägger den inte rätt eller om man inte har kallstall luktar det jättemkt piss.
» Kryper in i pälsen, syns tydligt på vita hästar.
» Kan vara svårt att hitta bajjkottar.
» Fryser lätt på vintern om det inte står milt. Blir riktigt svårt att mocka eller ta av då.


Spån

Fördelar:
» Tycker det är ganska lätt att mocka i.
» Ser ljust ut i stallet.
» Luktar fräscht som nytt.
» Ser fint ut i boxen.
» Suger upp lätt.
» Bajj och pink syns lätt.

Nackdelar:

» Dyrt
» Dammar


Halm


Fördelar:

» Är ganska lätt att mocka i om man har en "ren" häst som inte bökar runt.
» Går att få tag i billigt.
» Bra för hästarna att få något att pyssla med på natten.
» Värmer bra.
» Fint i boxen.
» Kan få lite tunnare hästar att gå upp i vikt om de tuggar lite med det på natten.

Nackdelar:
» För många väldigt svårt att mocka i.
» Måste ha underlag (typ torv) för att det suger inte så bra.
» Går åt mycket halm när man mockar. Får fylla på varje dag typ.
» Blir lite bökigt att leta bajjet som kan vara vart som helst.
» Lättfödda hästar blir oftast tjocka och får "hömage" .
» Dammar.


Tidningspapper/kartong

Fördelar:
» Dammar inget.
» Suger upp lätt.
» Luktar bra.

Nackdelar:
» Tycker det är svårt att mocka i.
» Kan bli dyrt.
» Man behöver mycket av det.

Ej jag som tagit bilderna, bara redigerat.
Klicka för större.


Detta är lite vad jag tycker, alla tycker olika och har olika åsikter. Prova dig fram om vad du tycker är bäst!

//Lottzz

Pannband

Skrivet år: 2011-02-10 | Klockan: 21:16:31 i ämnet: Bloggtävlingar
Klicka på bilden för att komma till bloggen/inlägget! Är med och tävlar själv!


Tänk om jag hade ett ridhus i närheten?

Skrivet år: 2011-02-10 | Klockan: 12:53:53 i ämnet: Stalldagbok
Jag hade tänkt mig och rida Nisse idag, rida runt en sväng. Men det snöar så mycket att vi kommer inte ut ur gården, eftersom traktorn inte fungerar heller! Vad trist! Nu skulle livet lätta med "poff" ett ridhus här! Eller, vi kan göra om garaget till ett ridhus tkr ja ;) Tänk om alla hästfolk här i strömtorp kunde samla ihop pengar och bygga ett ridhus, gottit dä! :P Men, det är bara drömmar! Att åka till ett ridhus går ju inte, för mycket snö! :s Trodde det skulle bli vår för några dagar sen! Man fick verkligen vårkänslor. Meen så började det ju plötsligt snöa.

Det går säkert att rida på vägarna, men då möter man väl plogbilar som sprätter snö så Nisse och jag kommer bli helt snöiga!

En gammal bild på Nisse, med min första egna digitalkamara :P//Lottzz

Tävlar

Skrivet år: 2011-02-10 | Klockan: 12:25:20 i ämnet: Bloggtävlingar
Klicka på bilden för att komma till bloggen.
Jag är med och tävlar!

Fränt!

Skrivet år: 2011-02-10 | Klockan: 11:58:05 i ämnet: Övrigt
Februaribilden - klippta hästar


Under en lång vinter kan många hästar behöva klippas om de ska tränas och tävlas. En del hästägare har mer fantasi än andra när det kommer till klippningen...

Källa: Ridsport

Haha, har sett en häst som blev klippt i rutor och dess namn, men aldrig en snygg uggla o grejjer!

//Lottzz

Hästen står inte still när du hoppar upp (?)

Skrivet år: 2011-02-09 | Klockan: 19:27:51 i ämnet: Jag tipsar
Nisse står gärna inte still när jag ska hoppa upp, och jag är ju ganska lat med att göra något åt det så jag nästan hoppar upp i farten.

Såhär går det till:
Tar ut honom ur stallet och ställer honom vid en bra possition så han står bra med benen. Han står stilla med spetsade öron och kollar på något intressant. Jag tar tyglarna, stoppar i foten i stigbygeln och är halvvägs upp då han bara går iväg.

Verkar finnas väldigt många olika åsiker om hur man kan göra, bara bra, då får man ju prova sig fram vad hästen tycker känns bäst! (:

Har kollat på internet hur man kan göra. Här finns lite hjälptips/orsaker:

1. Träna jättemycket och var hård men rättvis, sitt inte upp när han går iväg, då lär de sig att det är bara att gå iväg utan någon tillsägelse. Sitt av på en gång och backa tillbaka till där han stod och prova igen osv.

2. Hoppa på, av, på, av, på till han lär sig och tröttnar på att gå iväg och väntar ist på din signal att få gå iväg, beröm då mycket.

3. Longera hästen lite innan så den blir trött.

4. Kolla om sadeln passar ordentligt.

5. Kolla om någon kan hålla i medans man sitter upp.

6. Ofta kan det vara att hästen inte tycker om när man hoppar upp för att sadeln glider lite eller trycker när man hoppar upp. Prova därför ta en pall eller någat att hoppa upp från, de belastar inte hästens rygg lika mycket.

7. Var lugn och ha tålamod, hoppa upp lungt och stressa inte.

8. Prova gör lite som man gör med en unghäst, häng lite, hoppa av, hoppa på lungt och häng lite. Ta det i hästens takt.


9. Gå runt stallplanen/ridbanan nått varv. Hoppa upp och rid ett varv, hoppa av och gå ett varv om du vill träna på ett lungt sätt.

10. Lär hästen att stå stilla när du står stilla först och främst. Ta en dag ute på ridbanan och träna på att leda hästen, när du stannar ska den stanna. Sen kan du ju gå vidare med träningen. Träna NH kanske?

11. Ta hjälp av en tränare.

12. Till ovan: Träna halter från ryggen kanske är bättre än från backen..?

13. Hur reagerar han när du tar i tyglarna då? Går han fram kanske när du tar i tyglarna? Kanske ska prova släppa trycket på tyglarna lite?

14. Hoppa inte upp förens hästen står still!

15. När hästen står still ska du kanske ge honom en godisbit som beröm, då kanske han står still?


//Lottzz

Lärde mig lite..

Skrivet år: 2011-02-09 | Klockan: 17:33:23 i ämnet: Ridövningar
Kollade igenom denna video med en tjej som red dressyr, de tränaren säger vid tiden ca 3:57 min "få lite känslan av att du vänder" i en kort galopp på volten. Det kändes som jag själv satt där och red, jag tyckte det var jättebra förklaring liksom. Kanske man kan tänka på lite. Brukar gilla att lyssna på filmer där tränaren säger massa, man kan ju lära sig! (:

Även där vid tiden ca 4:20 min, den där "halvpiruetten" hon gör i galopp, har aldrig tänkt på att man kan göra så haha :D Jag trodde inte man kunde göra en sån där "båge" :P

 

Jag skulle vilja lära mig hur man gör förvänd galopp, Nisse byter bara och konstrar. Hoppas på att få träna för en tränare som heter Madde så småningom.


Ska jag rida, eller inte..?

Skrivet år: 2011-02-09 | Klockan: 14:35:27 i ämnet: Dagbok
Ni vill inte veta hur mycket mitt internet segar sig just nu! Såhär så man blir alldeles tokig!
Bonden har plogat som typ en motorväg elr nått här utanför haha, nej men det är plogat på gärdet och jag har lust att rida där, men jag vet inte om jag orkar. Det är ju så fint väder också.. Skulle vilja rida med någon idag, men jag vet inte om Felicia kommer upp till stallet idag. Och min dumma mobil tog bort vissa nummer när den lagades -.-'
Vi får väl se hur det blir! Ingen bild kommer nu, för att då får jag vänta i 1 timme på att den ska laddas upp med mitt seeeeega internet! :@
Ska försöka kolla in lite bloggar nu..
Men nu kanske jag kan ladda upp en bild! Internet går lite snabbare igen =)

En bild ute i den fina vädret igen ;)Sungha Jung <3

Skrivet år: 2011-02-08 | Klockan: 21:15:16 i ämnet: Övrigt
Jag blev just precis heeelt crazy love i hur bra Sungha Jung kan spela gitarr! Dah... =)

Och så finns det ju massa fler, bara att söka!! :D


House ikväll, men ingen ridning

Skrivet år: 2011-02-08 | Klockan: 20:26:02 i ämnet: Stalldagbok
Cyklade till stallet i halkan förut, såg inte Felicia, så jag tänkte jag väntar. Mockade och grejja med allt sen gick jag och kollade om Felicia var där, men hon var inte där så jag cyklade hem. Nisse fick en vilodag idag.

Ikväll blir det iaf att kolla på House! Går kl 21:00 på tv4. Älskar att kolla på de :p


Rubrik.se typ?

Skrivet år: 2011-02-08 | Klockan: 17:20:56 i ämnet: Dagbok
Var i det förra stallet förut med Kelso och lämnade en grej, Åsa och Karina var där med Bessie och Benzo. Så då fick Kelso springa av sig! Ska förhoppningsvis rida med Felicia B & hennes häst Amadeus idag, rida ut en sväng. Igår red vi på ridbanan. Ska till skolan imorgon. Efter stallet blir det att plugga för prov och göra "läxan" om musiken.
Nej, nu ska jag läsa runt på massa bloggar! =)

//ChallePlött!

En bild jag tog förut, så fint var det ute!

Grå-svart design

Skrivet år: 2011-02-08 | Klockan: 15:21:19 i ämnet: Bloggdesign
Ny design!
Klicka på "gilla" knappen nedanför inlägget och du gillade designen!


Haha, min stackars mobil

Skrivet år: 2011-02-08 | Klockan: 11:17:53 i ämnet: Dagbok
Min mobil har ju varit utsatt för det mesta tror jag. Men nu kan det ju få känna sig lite hel för en gångs skull =)

För ettag sen slutade den ju fungera, den glappade och flimrade alla möjliga färger, pappa hittade självklart inte garantin. Jag har bara haft den i ett halvår typ. Så efter många dagars letande hitta mamma (självklart) garantin som pappa (självklart) inte visste att han hade lagt där. Vi lämnade in den och efter nån vecka kom den tillbaka lagad igen. De hade hittat 8 fel på den haha. Dom fick typ byta ut hela mobilen elr nått :P Igår blev den genomblöt, tänkte nej, nu har jag ingen mobil, men den fungerar ypperligt! =)

Sitter fortfarande med ont i halsen, lite hosta men ingen spec snuva. Pappa ska köpa halstabletter på apoteket sen, fast inte Muccualgin, för jag får spykänslor av dem usch o blä! Har haft ont i halsen i 6 dagar! Normalt brukar jag ha det i 2 dagar ={


Saiva

Skrivet år: 2011-02-07 | Klockan: 16:32:02 i ämnet: Jag tipsar
Hittade massa bilder på Saiva hästen som Nisse står med =)

Klicka här!

=)

Sommarhästar - Härligt till max!

Skrivet år: 2011-02-06 | Klockan: 13:39:08 i ämnet: Stalldagbok
För er som inte sett bilderna på hemsidan, så lägger jag ut några som jag tog i sommeras.

Ny header

Skrivet år: 2011-02-06 | Klockan: 11:50:24 i ämnet: Bloggdesign
Som ni nog förstått så tröttnar jag lätt på dom, så jag har en ny =)

En rundgång i stallet

Skrivet år: 2011-02-06 | Klockan: 11:30:20 i ämnet: Stalldagbok
Nu finns bilder på stallet jag är i med Nisse nu! Skräpbilder totalt! Men man ser ju iaf =)

Såhär ser det ut utifrån:


Börjar med när man går in och kollar åt vänster finns där Maxis stora box:


Kollar man åt höger finns skottkärra och grejjer, även en glimt av Savias box:


Kollar man rakt står Nisses box, men detta är från en annan vinkel av boxen:


Går lite till höger och där finns stallgång med dörrar osv:


Går fram och vrider ögonen åt vänster:Sadelkammaren:


Är förkyld, och rummet bara står..

Skrivet år: 2011-02-05 | Klockan: 23:17:29 i ämnet: Dagbok
För övrigt så är jag förkyld som attan, ont i halsen och snuva även hosta. Är jättetrött så fort jag kommer hem och somnar bara jag tänker på en TV apparat eller säng! Men att va hos Nisse får mig iaf att må bättre eller att bli lite piggare iaf.. =) Va med Jennifer inatt, vi kollade på bio, fanns typ inge filmer så vi glodde på Änglagård, vi var 4 st som satt och glodde där inne och Jennifer och jag skrattade oss igenom filmen för det var så uselt dålig! :p När vi kom hem till hennes pappa kollade vi på Bad Boys ist ;)

Mitt rum har vi inte kommit någonstans med. Dä står där med spacklade oslipade väggar och två väggar som är svarta. Sängen står i köket och tar plats för vi kan inte ta upp den. Det vi beställde från Jotex har kommit också. Vi väntar på att Mattias, brorsan ska komma och slipa väggarna eftersom jag inte klarar det.

Foto: Jag
Kamera: Nikon d60
Objektiv: Tamron tele-macro af 70-300mm
Nu har vi bara en kanin kvar ute på gården..Stallet nu för tiden

Skrivet år: 2011-02-05 | Klockan: 22:57:23 i ämnet: Stalldagbok
HejHej, nu var det ett tag sen!
Anledningen till det är för att internet har inte fungerat eller varit alldeles för segt, det har gjort att jag inte tycker det är kul alls.
Kommer börja med att blogga om stallet nu för tiden.

Känns jättebra i den nya stallet. Nisse har lugnat ner sig och verkar ha hittat hem nu. Har bestämt att nu ska jag sätta igång Nisse och inget får stoppa mig, slut på "vinterlovet" nu! ;)

Torsdag
Klättrade mig upp i dressyrsadeln på Nisse och vanliga bettet. Red på ridbanan, vi gick runt och snofsade och lärde känna omgivningen eftersom det var första gången jag red på den där. Vissa saker var mer läskiga än andra tyckte iaf Nisse hehe. Gjorde lite smått förflyttningar och volter. Travade lite och han var väldigt pigg så vi travade bara lite. Han var lite tittig i stallgången men det var ok!

Fredag
Klättrade upp i dressyrsadeln idag med, pelhambett med dubbla tyglar blev det. Gjorde massa förflyttningar och volter. Han lyssnade riktigt bra på mig trots stormen som var. Den här dagen vill jag kalla en riktigt lyckad dag för mig och Nisse, han hade jättefin fluffig stor trav, men jag kunde sitta i den! Skänklade vänster galopp och han fatta på en gång, den var jättefluffig och helt ren! Underbar att sitta i! Han tog rätt i höger varv också. Inge stirrig alls idag, blåsigt ute. Travade och skrittade av runt Södra Gräsmossen och det var en Ikea påse där som attackerade Nisse (enligt han).

Idag
Skulle ha morgon idag men vi missuppfatta varandra lite. Men kom upp på kvällen (Anneli och Elisabeth hade tagit ut och deras hästar skoddes och sådär 09:30) Red på ridbanan med dressyrsadel och pelhambett med dubbla tyglar. Han var lite små stel idag och hård i munnen, men fortfarande jättegalopperna i båda varven och jätteduktig♥ Red sen i skogen vid borgen och han fick springa av sig lite, gudars vad pigg häst! :p
Har morgonen i stallet imorgon =)

Har fått låna Jennifers Nikon d60 med Tamron tele-macro af 70-300mm objektiv, så då tog jag foton på hästarna.

Julle
Gamla Maxi


Saiva


Nisse (dock dålig kvaleté på bilden, men jag tyckte den var så bra..)


Ridbanan och Nisse =)

RSS 2.0