Ny sadel

Skrivet år: 2011-07-17 | Klockan: 19:45:43 i ämnet: Stalldagbok

Har inte riktigt haft tiden att blogga ordenligt nu. Men nu kommer iaf ett inlägg om sadeln.
I Torsdags var ag mattias fia och pappa till örebro. Gick in på hööks först sen till biltema. Hööks köpte jag iaf en syntet dressyrsadel från CH.

Sadeln passar nog hästar med lite svängdare ryggar och normal storleken var ganska liten. En padd under som lyfte sadeln gick kanoners. Inge skav fick han alls och syntet stoppningen är mjuk så den formade sig litelite efter Nisse tror jag.

Tyckte den var riktigt bekväm och mjuk att rida i, men jag kan inte rida ut i dressyrsadlar som jag var tvungen att prova med den här. Nisse när han travar ute får så stora kliv så jag får alltid korta stiglädren så mycket, fick göra det nu med men jag får extremt ont i fötter och knän om jag har för korta stigläder i en dressyrsadel!

Kändes som om stropparna på sadeln va nästan lite gummiaktia, haha.

Klickbara bider, ni får ursäkta att dom är suddiga och dåliga men jag orkar inte redigera dom.


Helomvändning?

Skrivet år: 2011-07-15 | Klockan: 21:50:23 i ämnet: Dagbok
Är inne på att göra en helomvändning på bloggen nu. Ska göra om design och hela köret! Ska bli kul med något nytt eftersom jag tröttnar lätt på min egen design.. ;)

För övrigt känns det precis som om jag ska spy rakt ut. Mår fruktansvärt dåligt och har gjort det i nån timme nu. Fattar inte riktigt varför. Jobbigt som satan. Själv har man aldrig haft magsjuka eller spytt nån gång, kan ju skryta lite med det.. Men jag hatar känslan av att man vill/ska spy och så gör man inte det. Frustrerande! Ska jag ta ett bad och relaxa lite? Brukar bli lite bättre om jag får något annat att tänka på. Det går över om nån timme. Såhär brukar jag må nån gång ibland. Sämra har man ju mått så inget att gnälla över!

Lovade att skriva om träningen!

Skrivet år: 2011-07-15 | Klockan: 11:05:13 i ämnet: Stalldagbok

Sparade ett utkast från igår som jag skriver om träningen på nu!

Jo, Nisse var ganska lat på träningen. Alltså fick jag jobba extra mycket så jag blev helt slut, Nisse med tror jag! Jag ska tänka på att föra bak handen/tummen istället för fram med den. När Nisse galopperar på volt välter han och genar mycket. Ska öva på att få honom rakare genom att ställa med ytter hand, använda mycket ytteskänkel och nästan göra pirruetter fast på stor volt.. Svårt att förklara! :bigeyes: Blir ju hjärntvättad här om jag sitter och tänker på hur jag ska förklara det!

Ska göra halvhalt på ytter och ha inner handen mot knät när han tar upp huvudet och skänkla på så han jobbar från baken till huvudet ordentligt. Han söker sig bra neråt men vill gärna ta upp huvudet och han vet att när han drar ner huvudet släpper jag ganska mycket på tygeln då drar han upp huvudet på en gång. Haha ovanor har vi alla! Måste verkligen tänka på att inte luta mig framåt i traven, i galoppen och i fattningarna.. 
Nisse måste bli lydigare på mina signaler och vi måste öva mycket tempoväxlingar eftersom han får med bakdelen då. Han släpar mycket med bakdelen i traven. Måste öka honom och få honom att lyfta sig bättre. Tempoväxlingarna är bra eftersom han inte riktigt lyssnar på mig och ber jag honom trava får jag tjata mig till det även med galoppen. Som sagt, han blev lite seg! Halter måste vi öva och även avsaktningarna då vi är usla på det! ;)

Handen:                        Galoppen på volt:

Klicka på bilderna!
 
Något mer ni undrar så fråga!


Bloggar imorgon

Skrivet år: 2011-07-13 | Klockan: 21:26:19 i ämnet: Dagbok


Skriver imorgon hur träningen gick, nu orkar jag inte det, imorgon kommer jag ha världens träningsverk! Ska hoppa i ett varmt skumbad och läsa nån bra bok och bara njuta! :)

Gókväll på er kära läsare!♥Dalwhinnie 1180

Skrivet år: 2011-07-13 | Klockan: 19:19:04 i ämnet: Stalldagbok

Psst..! Har jag viskat till er att syrrans nyblivande föl som kommer till världen nästa vår har en pappa som heter Dalwhinnie 1180? Han är med i hööks katalogen :)

Hemsidan för honom → http://www.dalwhinnie1180.se/
O så finns det ju fler med honom i hööks katalogen.


Emmaträning

Skrivet år: 2011-07-13 | Klockan: 14:23:22 i ämnet: Stalldagbok

Kom på att jag ljög för både mig, er och Nissemann igår om att jag skulle tömköra honom, det blir dressyrträning för Emma idag! Klockan halv fyra går jag mot Stall V.G och fyra börjar träningen. Kul det ska bli! Hha har längtat hela dagen tror jag ;)

Sitter och äter mackaroner och när jag är klar med det cyklar jag till stallet och pysslar upp Nisse.

Tänkte fråga er vad ni tycker om våran outfit igår? Tyckte själv det va helt okej! Har tyvärr inga röda benlindor, bara vinröda och då tycker jag inte det skulle blitt nå snyggt va..


Dressage

Skrivet år: 2011-07-13 | Klockan: 13:23:10 i ämnet: Stalldagbok
Red dressyr på Nisse igår, han va jätteduktig! Det är såna här dagar man bara ah...
Mer bilder kommer!

Felicia: å till den andra kan ja ju bara säga att de är Jag som är den berömda mästerfotografen.. kanske ska medge att jag tog 8935773457 kort och att typ 4 blev bra :E ;) <3

Svar: Ja du va ju jätteduktig lilla mästerfotografen! Tack så mycket! ;)<3

Hööks

Skrivet år: 2011-07-13 | Klockan: 12:35:19 i ämnet: Stalldagbok
Fick hem nya hööks katalogen igår. Blev inte så imponerad dock. Blev typ bara kär i ett träns och ett täcke. Några nya grimmor annars tyckte jag att det va nästan samma. Okej, vinterkläder också :p
Vad tycker ni?


Nisse denna vecka

Skrivet år: 2011-07-12 | Klockan: 11:48:38 i ämnet: Stalldagbok
10 Juli - Söndag:
Nisse betedde sig som en unghäst som aldrig varit utanför stallet. Riktigt rädd för saker. Kom till Strömtorp då det sprutade vatten på fotbollsplanen vid IP, det tyckte han var så läskigt så han stegra slängde sig, backade och jag fick inte fram honom. Fick hoppa av honom och det var som att hålla på med en upphetsad hings. Han piaffera när vi stod still och var spritt galen. Inte så kul men när vi kom ut på grusvägen hem lugnade han änligen ner sig.

11 Juli - Måndag:
Hoppning idag. Gick bra men segt. Rev mycket och stressad efter hindrena. Gick hoppa över väldigt låga hinder och få honom att lugna sig. Körde lite dressyr efter och det gick jättebra! Red runt S.G för att se om han var pigg men han var jättelugn..!?

Idag blir det att rida till Stall V.G s ridbana för att han ska tränas i dressyr. Imorgon har jag lovat honom att tömköra ute i skogan! Ska följa med Felicia och Amadeus till Botorps ridhus idag klockan fem för dom ska träna dressyr för Andréa. Kul :D

Några av sakerna jag köpte på ullis/gekås:
Låtar

Skrivet år: 2011-07-12 | Klockan: 11:33:55 i ämnet: Övrigt
Måste bara påpeka att jag har tre nya favvis låtar:

Oförståeligt!

Skrivet år: 2011-07-09 | Klockan: 12:21:22 i ämnet: Dagbok

Målade en yyyybersnygg gubbe! *Stolt*

Tjoflöjt och piano!
Här flyger det flugor och Ferra pratar om att man ska njuta när man har sex.. Och att djur kan suga sig själva om dom vill....... "Tror du Marlyn Manson har sugit av sig någon gång!?"

Nej nu går vi in på andra tankar och vi är fortfarande hos min bror eftersom han är borta, har jag skrivit något om att vi dom senaste dagarna har varit hund och kattvakt hos Mattias? Och vi vill inte att han ska komma hem så vi skickar honom till egypten gratis typ... Fast nu ändra hon sig och vill att VI ska åka till egypten och bli hmhm av en hmhm . . . . .

Jag förstår verkligen om ni inte förstår något för nu är jag riktigt otydlig.

»Hej å då dax att gå.

Lugn uteritt

Skrivet år: 2011-07-06 | Klockan: 00:49:00 i ämnet: Stalldagbok
Blev en ritt ändå ute i skogen en liten sväng. Två små traver resten skritt, sen fick han gå hem. Sträckte på honom och kylde benen med vatten efteråt i spolspiltan. Lugn och snäll va han idag!

Har ingen bild tyvärr!

Mysig häst

Skrivet år: 2011-07-05 | Klockan: 10:47:57 i ämnet: Stalldagbok
Hellu..!
Idag ska jag tejpa fast kameran på mig om jag så måste, för att jag ska ta kort på sakerna som jag köpte till Nisse, men självklart glömde jag det igår!
Red Nisse på ridbanan igår i dressyrsadeln med nya röda dressyrschabraket som va fint på han, de nya senskydden och bakskydden som passade bra (strl ponny liksom, ja han har små ben) nya spöt som jag var tvungen att släppa när jag travade för jag hade jättevårt att kontrollera honom med spöt i handen för det nuddade honom hela tiden så han sprang iväg haha, hade en röd tröja som jag köpte, nya ridbyxorna och så vårdade jag om honom med hästsalva på såren och flugspray på hela honom. Vi stog ute och greja och Fisen var med, ovanför stallet höll var det en stor fläkt som de torkade hö med så jag ville inte gå in där med Nisse för det lät jättehögt!
Red bara en liten stund eftersom Nisse har vilat när jag varit borta och varit ute på nätterna så han är lite trött, trodde ärligt talat att han skulle kasta av mig och vara hel galen men han var faktist snäll. Det ända han gjorde var att när jag gick på ridbanan vände han och kasta sig och sprang till Fisen, jag var med på det så jag höll mig kvar, och första gången jag skänklade till trav så sura han, sen va han helt normal resten av ridpasset. Han ville helst bara skritta väldigt långsamt hela tiden. Skönt att han inte är så surig på ridbanan. Ingen galopp blev det, så efter några traver fick han avsluta för han va så lugn.
Lovade honom idag en uteritt i skog och backar, han älskar att gå i skogen. Men han kommer få gå i skog och backar, men med mig bakom. Jag tänkte motionera efter all snabbmat och grejer i helgen så jag tömkör honom så får jag jogga bakom osv ;)
Ha de gott!

I ullared

Skrivet år: 2011-07-02 | Klockan: 18:54:44 i ämnet: Dagbok
Hejsvej till dig från mig!
Sitter utanför våran stuga här i ullared och åskan är i luften, fast inte i närheten. Regnar gör det och barn leker i regnet med hinkar och spadar. Varmt som tusan och det bara smäller av åksan.
Igår badade vi badtunna på kvällen och det var 40°C i vattnet. Agnes och jag hoppade i kallvattentunnan en stund och sedan i värmen, det var supergött! Har idag handlat i princip hela dagen i Gekås och jag blev kär i alla hästsaker. Kan ju säga att ni får reda på vad jag köpt om ni kikar in imorgon kväll!

Hade gott!

RSS 2.0