Haha, vilket insläpp på Bianco!

Skrivet år: 2010-11-29 | Klockan: 23:30:08 i ämnet: Stalldagbok
Tog in hästarna vid 22:00. När jag skulle blöta kvällsmaten i hinkarna fick jag vänta typ 10 min för varje hink, vattnet var fruset och fungerade väldigt svagit i bara en kran. Vattenkopparna fungerade inte ngn av dem. Jag fick ringa till Leif. Han skulle kanske komma upp. Men vi trode att när hästarna kommer in så tinar vattner upp. Det var 5-°C inte och 15-°C ute. Kelso fick följa med. När jags kulle leda in Bianco först så gick jag in i hagen och gick till Bianco, jag gick sakta och försiktigt för att han skyggar annars han vill gärna lukta på händerna och titta så man inte ska slå honom (han har varit misskött tidigare i sitt liv om jag inte har fattat fel (?) Men han brydde sig inte alls idag, jag tänkte bara jaha, har du lärt dig lite på mig nu? Sen satte jag fast grimskaftet i grimman och gick, när vi kom lite i ljuset tänkte såg jag men oj vad liten du är Bianco! Aja tänkte jag och gick. När jag kom ut ur hagen såg jag med förvånaden i ögonen att jag hade tagit fel häst! Hur lyckas jag? Jag hade visst tagit med mig Nisse haha! Så det var bara att gå och byta häst. Haha!!!
Jag brukar få ta Bianco först, han är lugn att stå själv i stallet, sedan Blackie, går han först in så stressar han bara och gnäggar efter Bianco, sen tar jag in Nisse för han kan gå själv i alla lägen också. Sen tar jag in Ambra, hon är lugn i boxen så länge det finns någon häst i stallet. Sist men inte minst Nikita, för kommer hon in före Ambra skriker hon och sparkar och hoppar nästan ur boxen. Ute står hon lungt och väntar på att få komma in.

Att ge dem maten brukar jag få ge Blackie maten först, han sparkar på boxdörren annars och jag hatar när de gör det, sen Nisse för hans står och gnäggar, det kan vara lite otrevligt också tycker jag. Ambra får sedan för att hon springer runt i boxen annars. Nikita eller Bianco får sist för de står snällt och lungt i boxen och väntar att på att få lite mat i den hungriga magen ;)

När man ska leda ut dem på morgonen brukar jag få leda ut Blackie först han sparkar på boxväggen, sedan Nisse, han gnäggar, och Bianco sist, han står och väntar ganska snällt. Sedan Nikita, kommer hon sist så har jag inga öron kvar för hon skriiker verkligen om hon kommer sist!!! Ambra sist och lugnast av alla hästarna!

Nisses halvsyster: Rhinestone


Kommentarer
Postat av: Brusella

Tävling - Vinn en Ralph Lauren pikétröja ! :D http://brusella.blogg.se/2010/november/jultavling.html#comment

2010-12-01 | 13:26:51
URL: http://brusella.blogg.se/
Postat av: Sätilaryttaren Emma- Stolt varmblodsägare! Ta chansen att vinna en reflexgrimma

Grattis :) Du är en av finalisterna i veckans bild :)

Nu är det bara dags att fixa röstar ;)

http://satilaryttaren.blogg.se/2010/december/veckans-finalister-veckans-bild.html

2010-12-01 | 19:26:09
URL: http://satilaryttaren.blogg.se/
Postat av: Jossan & Nessie

Fin blogg! :)

2010-12-01 | 20:35:45
URL: http://goodness.blogg.se/
Postat av: Matilda&Vicky

Vad fin =d Är det en travare?? =D



(Tävling på blogge =) Kanske ska vara med??)

2010-12-02 | 10:24:49
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/
Postat av: Brusella

Nu är tävlingen om ett PFIFF schabrak avslutad - var det du som vann ? http://brusella.blogg.se

2010-12-03 | 00:06:45
URL: http://brusella.blogg.se/
Postat av: Matilda&Vicky

Fin bild!!



SV: Åh Tack så mycket =D

2010-12-04 | 22:05:02
URL: http://vickysutbildning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0