Onormalt (?) Allt!

Skrivet år: 2010-11-14 | Klockan: 21:44:02 i ämnet: Stalldagbok
Nu har jag 2 problem. Eller flera typ..

1. Nisse hostar ovanligt mycket när jag rider honom, (började idag, och har aldrig hostat så mkt) Kollade snoret på honom det var genomskilnigt, men det rann inte mkt heller. Kollade febern, han hade precis gått då, så jag tänke han kanske iaf är lite varmare än vanligt. Men febertermometern stannade på 37.6°C Ganska normalt fast.. Hans normala temp är 37.7°C (!?) Visst, tempen ökar och sänks hela tiden, men just att han hade precis gått ett dressyrpass här, skritt, trav, en liten galopp, trav, och sen skritt i ca 10 min efter. Så ca 20 min efter att vi kom in i stallet togs tempen. . .

2. Den nya pannlampan ramlar ner när jag sitter i traven på Nisse. Jag tänkte "Men guud, skumpar jag så mkt!" Men inte så mkt, jag fick den igår och jag kunde inte ha på den för att det ställbara lyset på pannlampen flög ner så jag såg bara mig egen mage. Jag fick stänga av och rida i mörkret. Tycker det är HELT otroligt att vi inte har nå lyse på ridbanan längre, helt sjukt! Man måste rida med pannlampa på ridbanan! Man ser typ ändå inte ett skit, ridturen går lixom inte som planerat då, tänk om man har dålig mörkersyn? Hästar själva har ju inte direkt den bästa synen.

Kanske inte så konstigt att när jag blev tvungen att släcka lampan att Nisse började stäppa och han ramlade med bakdelen i ett hål nånstans på volten :( Kan inte rida på ridbanan när det är mörkt, så är det bara, om inte lamporna fixas snarast, som det aldrig kommer göra, så himla synd bara att ingen verkar bry sig lixom..

Men jag undra mest varför Nisse hostar, är det för att det är för tätt i stallet. . . ?

En sak till..
När jag var i sadelkammaren och hämtade min reflexväst för jag skulle precis gå hem. Jag hade precis kvällsfodrat hästarna och Nisse är rätt galen i mat och Ambra mm. När jag kom ut genom logdörren stängde den som vanligt var det helt immigt i stallet, hästarna käkade inte på sin mat, alla stog svärstilla och tittade ut genom ytterdörren. Gissa om jag fick panik!? Sen började hästarna frusta nervöst och stampa runt, utan att äta maten, kollade i krubborna och de var typ fulla! Jag bara oj.... ngt som händer, jag stog stilla med hästarna och verkligen försökte lyssna, men varken såg eller hörde något. Kolsvart ute. Gick ut med ficklampan med hjärtat i halsgropen och stannade till för att lyssna. Det hördes som om minst 2 st stora djur galopperade på gärdet! Eller så inillade jag mig bara, men det var hemskt! Jag sprang nog hem före mina egna ben, herrans vad rädd jag var! Frågade mamma och hon sa det kan ha varit älg eller rådjur ..

Med Rädda Hälsningar Från En Som Är Rädd Av Sig // Charlotte!


Kommentarer
Postat av: Jeanette

Sv: Haha, aaa datorer bara arbetar emot en hela tiden. Tack för den fina komplimangen ;) Jag kan ju inget annat än säga detsamma, riktigt fina bilder du tar (själv kan jag inte ens hålla still kameran) och Nisse var väldigt fin :D

2010-11-15 | 13:30:27
URL: http://schnauzertassarna.blogg.se/
Postat av: Emma

Jättefin bild! Du är verkligen duktig :)

2010-11-15 | 21:44:43
URL: http://emma.stjernstedt.net/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0